Naast de kwestie

Ex-profrenner Phil Gaimon is de slechtste in ‘op pensioen gaan’

Phil Gaimon-Worst-Retirement-Ever-becycled

De 31-jarige Amerikaanse ex-profrenner, Phil Gaimon, was nooit de beste wielrenner van het peloton. En net daarom wil hij de slechtste zijn in ‘op pensioen gaan’. Dit laat hij zelf weten via zijn nieuwe Youtube serie, waar hij op jacht gaat naar KOM’s van beruchte klimmen in de Verenigde Staten.

Phil is een gekende renner in Amerika, maar hier in Europa was hij een stuk minder populair. Hij reed tot zijn achtentwintigste voor Amerikaanse Continentale en Procontinentale ploegen, maar in 2014 kon hij door enkele opvallende resultaten in de grotere Noord-Amerikaanse rondes de overstap maken naar het Worldtour-niveau, eerst bij Garmin-Sharp, daarna bij Cannondale-Drapac. De ex-prof is een uitstekende klimmer en reed dan ook zijn beste resultaten bergop.

In 2016 had hij er genoeg van, omdat hij nooit helemaal kon doorbreken en hing uiteindelijk zijn fiets aan de haak. En net hier begint zijn nieuwe avontuur, het aanvallen van Strava KOM’s nagenietend van zijn hoogvorm als profrenner, en op het best mogelijke en lichtste materiaal. Oorspronkelijk was het plan om enkel de klimtijden van dopingzondaars proberen te verbeteren, zodat deze niet meer helemaal bovenaan in de lijst staan. Maar vanaf aflevering 2 gaat hij ook op zoek naar de beste tijd bergop op andere tot de verbeelding sprekende klimmen.

Bekijk hieronder hoe Phil Gaimon het er vanaf brengt in zijn “Worst Retirement Ever”. Wij zijn alvast fan!

Aflevering 1: Palomar


 
Aflevering 2: Mt. Diablo


 
Aflevering 3: Mt. Lemmon


 
Aflevering 4: Mt. Mitchell

 
Voor meer video’s over Phil’s avonturen en het gebruikte materiaal kan je terecht op zijn Youtubekanaal.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend