Fietsen

Ex-profwielrenster Iris Slappendel ontwerpt recycleerbare stadsfiets voor goede doel

Voormalig wielrenster en ex-Nederlands kampioen op de weg, Iris Slappendel, is niet bij de pakken blijven zitten na haar sportieve carrière. De 34-jarige Slappendel ontwerpt en produceert haar eigen wielerkleding met I R I S, staat aan het hoofd van de Cyclists’ Alliance (een vakbond voor wielrensters) en is ploegleidster bij Delta Cycling Rotterdam.

Deze zomer liep ze de mensen achter het Kopenhaags fietsmerk Coh&Co tegen het lijf en dat klikte meteen. Want even later gingen ze samen aan de slag voor een speciale Coh&Co StoneWeave Art Bike. Er is slechts 1 versie gemaakt in het ontwerp van I R I S.

De StoneWeave is gebaseerd op een recycleerbaar fietsframe, gemaakt van een composiet van steen, glas en carbonvezels. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een afbreekbare hars die het mogelijk maakt om de vezels te hergebruiken na de levenscyclus van de fiets. En als dat al niet speciaal genoeg is, dan kreeg de fiets nu ook een unieke paintjob.

De singlespeed stadsfiets weegt 9,5 kilogram en is uitgerust met een aandrijfriem. Opvallend, het achtervork bestaat slechts uit een linker staande achterbrug en een rechter liggende achterbrug.

Deze Coh&Co StoneWeave Erik Singlespeed met I R I S design is te veil voor een goed doel: Global Footprint Network. Geïnteresseerd in deze unieke fiets? Neem dan zeker een kijkje op de veilingswebsite en wie weet draag jij dubbel jouw steentje bij met een bijdrage voor een groenere mobiliteit én een originele stadsfiets. De veiling loopt af op 25 november 2019.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend