Nieuws

Familie Colruyt investeert in Nederlandse fietsenfabrikant van politiefietsen

Korys, de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt, heeft geïnvesteerd in de Nederlandse fietsenbouwer Santos Bikes, die duurzame, hoogtechnologische en op maat gemaakte fietsen produceert.

“Duurzame mobiliteit en een gezonde levensstijl zijn thema’s waar we ons op willen blijven richten. Bovendien wordt fietsen in dit verband steeds belangrijker, zowel uit recreatief als uit functioneel oogpunt. De pandemie heeft dit proces alleen maar versneld,” verklaart Thomas De Kempeneer, Investment Director bij Korys.

“Wij merken dat de vraag uit het buitenland toeneemt en wij zien een sterk groeipotentieel. Met de komst van Korys zullen we dan ook de nodige aandacht besteden aan onze geografische uitbreiding en de verbreding van ons aanbod”, benadrukt Robbert Rutgrink, de oprichter van Santos.

Santos maakt ook patrouillefietsen voor professionele organisaties en levert al meer dan 15 jaar fietsen aan nationale en internationale politiekorpsen.

Foto van een Santos fiets voor het Gentse politiekorps | Santosbikes.com

De beursgenoteerde retailgroep Colruyt is sinds eind 2019 eigenaar van de fietsenwinkelketen Bike Republic, maar voor Korys is dit het eerste belang in een fietsenfabrikant.

Bron: Belga

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend