Nieuws

Fietsen worden goedkoper: BTW daalt van 21 naar 6 procent

We gaven het enkele dagen geleden al aan in een artikel op onze blog en nu is het effectief zover! De btw op de aankoop van een (elektrische) fiets verlaagt van 21 naar 6 procent, of dat is toch wat men ons wil doen geloven. Het wetsvoorstel ingediend door de PS werd vanmiddag unaniem aangenomen in de Kamercommissie Financiën.

Laurent Devin van de PS is de initiatiefnemer van het voorstel en reageert positief: “Een rechtstreekse korting van 15 procent op de factuur, is een sterke maatregel om het gebruik van de fiets aan te moedigen. Het doel is meer mensen naar dit efficiënte en ecologische vervoersmiddel te lokken”.

Devin benadrukt eveneens dat het hier ook over elektrische fietsen gaat, die volgens hem een uitstekend alternatief zijn voor koning auto in het geval van korte en middellange verplaatsingen. “Voor een elektrische fiets van 1.500 euro btw inbegrepen, loopt de korting op tot 225 euro”, concludeert Laurent Devin.

De Europese Commissie moet volgens de PS-Kamerfractie wel nog haar fiat geven. Het is dus helemaal niet zeker dat de daling van de BTW er ook effectief zal komen, aangezien onze buurlanden hier mee moeten over stemmen. Wanneer het wetsvoorstel voorgelegd zal worden voor de Europese Commissie is nog niet geweten, maar dit kan enkele maanden tot enkele jaren in beslag nemen.

Bron: Belga

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend