Nieuws

Fietsenfabrikant van Ridley en Eddy Merckx zoekt financiële steun via crowdlending

Het bedrijf achter twee van de grootste Belgische racefietsmerken, Belgian Cycling Factory, lanceert een crowdlendingcampagne via Bolero Crowdfunding. De fietsenfabrikant van Ridley en Eddy Merckx Bikes wil een stap vooruit zetten op gebied van digitalisering, daarvoor is het bedrijf op zoek naar extra kapitaal.

Het kapitaal is afkomstig van particuliere investeerders zoals jou en mij, die via crowdlending een bedrag lenen aan Race Productions, de operationele vennootschap van Belgian Cycling Factory. Het bedrijf wil via het Bolero Crowdfunding-platform een bedrag van minimum 475.000 euro en maximum 500.000 euro ophalen door de uitgifte van een obligatie met een looptijd van 48 maanden en een rendement van 6 procent. De obligatielening heeft een looptijd van 4 jaar en de obligaties hebben een nominale waarde van 100 euro. Het maximum investeringsbedrag is, zoals wettelijk bepaald voor dit type financiering, 5.000 euro.

Op jaarbasis bieden de obligaties een brutorendement van 6 procent. Na aftrek van roerende voorheffing komt dit concreet neer op 4,2%. Daarbovenop betaalt Belgian Cycling Factory jaarlijks een kwart van de lening met interesten terug. Hierdoor komt het effectieve totaalrendement over de hele looptijd uit op 10,8%.

De campagne start woensdag 6 november 2019 vanaf 12u.

Meer informatie: Bolero Crowdfunding

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend