Fietstoerisme

Deze fietsroute gaat rondom het volledige Gardameer

Zin om eens op een andere manier het grootste meer van Italië te ontdekken? De regio rond het prachtige Gardameer in het noorden van Italië legt de laatste loodjes aan een 140 km lang fietspad dat rond het volledige meer loopt.

Het project Garda by Bike is al sinds 2018 in de maak en zal naar verwachting dit jaar worden geopend. Deze mooie fietsroute is opgebouwd uit zowel bestaande fietspaden als volledig nieuw aangelegde paden die je van Lombardije door Trente en de Veneto regio zullen voeren en vervolgens terug. Garda by Bike sluit aan op twee Europese langeafstandfietsroutes, namelijk de Eurovelo 7 Sun Route, die van het uiterste punt van Noorwegen helemaal naar Malta loopt en de EuroVelo 8 Mediterranean Route, die van het Spaanse Cadiz naar Izmir (Turkije) of Cyprus loopt over meer dan 7.500 kilometer.

Hoewel het volledige traject vrij lang is met zijn 140 km, is het fietspad toch geschikt voor alle fietsers, jong en oud. Het pad is breed en bevat geen steile beklimmingen, maar is wel wondermooi. Een stuk van 2 kilometer dat start aan Capo Reamol, aan de westelijke oever van het meer, kronkelt mee met de kliffen en je zweeft er als het ware boven het meer.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend