Nieuws

Garmin neemt Tacx over en heeft zo ook een aandeel in de indoor training markt

Het grote elektronicamerk Garmin neemt het Nederlandse Tacx over, de specialist ter zake voor alles wat fietstrainers, accessoires en gereedschap is voor fietsen. Hiermee wil Garmin een slag slaan in de snel groeiende indoor training markt.

Garmin ken je het beste van zijn ruime gamma aan GPS (fiets)computers, maar het heeft haar productaanbod de laatste jaren stevig uitgebreid voornamelijk door overnames. Zo werden bijvoorbeeld powermeter pedalen en radar producten aan het gamma toegevoegd.

Het Amerikaanse elektronicabedrijf tekende een verkoopsovereenkomst om alle uitstaande aandelen van Tacx Onroerend en Roerend Goed B.V., een niet-beursgenoteerd Nederlands bedrijf. Hierdoor krijgt het bedrijf per direct een volledig gamma aan smart trainers en zo ook een voet tussen de deur voor nieuwe trends die zich op de indoor training markt aan het voltrekken zijn, populair gemaakt door de Zwifts en de Wahoo’s op de markt de laatste jaren. Daarbovenop lijkt er zich nu ook een volledig nieuwe en beloftevolle beweging te vormen met het hele e-racing concept.

“Samen met Tacx zal Garmin een naadloze, plezante en motiverende indoor én outdoor ervaring kunnen bieden aan fietsers, een heel jaar lang,” zegt Cliff Pemble, CEO van Garmin.

Koos Tacx, CEO van Tacx, gaat verder: “We zijn enthousiast om de ondersteuning van een technologiemarktleider zoals Garmin te krijgen. Met Garmin’s uitgebreide “R&D” capaciteiten en hun wereldwijde distributienetwerk, kijken we er samen naar uit om onze indoor training producten en technologieën verder te verbeteren, en om ze tot bij fietsers over de hele wereld te krijgen.”

Wat de invloed van Garmin zal zijn op de Tacx naam en looks is nog niet duidelijk, maar de visie van de elektronicagigant is alvast duidelijk om de boot van deze groeiende indoor training markt niet te missen. Misschien zien we binnenkort ook wel specifieke indoor fietscomputers verschijnen om jouw ervaring op de Tacx training software of Zwift nog beter te maken.

De prijzen van deze overname werden niet bekend gemaakt aan de pers. En de deal zal normaal gezien volledig rond zijn in het tweede kwartaal van 2019. Tot slot zullen de 200 werknemers van Tacx zich bij het Garmin team voegen.

Bron: Tacx

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend