Fietsen

Gespot: nieuwe Lapierre Aircode Disc (prototype)

Het lijkt erop dat het Franse fietsmerk Lapierre op het punt staat om eindelijk een volledige schijfremversie van hun aero racefiets uit te brengen. Tijdens de Volta ao Algarve 2020 in Portugal, waar Remco Evenepoel de eindzege binnenhaalde, was de Zwitserse nationale tijdritkampioen, Stefan Küng, op een ongemarkeerde fiets te zien.
Zowel Küng als Lapierre bevestigden ondertussen dat het hier om een prototype van de nieuwe Aircode Disc gaat.

De nieuwe Aircode Disc frameset werd eind juli 2019 al toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde frames en vorken van de UCI. Maar een bruikbare fiets was er toen nog niet. De huidige Aircode zag in 2017 het daglicht en is uitgerust met direct mount velgremmen die subtiel zijn geïntegreerd in de voor- en achtervork.

Küng reed met een standaard, niet-geïntegreerde cockpit op zijn merkloze fiets. Maar naar alle waarschijnlijkheid zal de fiets wel voorzien zijn van een geïntegreerde stuurpen en stuur, gezien de aero spacers onder de stuurpen en het feit dat de kabels onder de stuurpen lopen en in de top van de balhoofdbuis zijn geleid. Het feit dat Küng niet met die setup rijdt heeft wellicht te maken met zijn lichaamslengte (193 cm), wat leidt tot een nogal extreme stuuropstelling.

Bron: Bikeradar

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend