Fietsen, Toplijsten

Gespot op Velofollies: top 5

top 5 fietsen gespot op Velofollies becycled

Bijna 40.000 bezoekers op drie dagen tijd. Velofollies brak dit jaar alle records. Tussen al dat volk gingen wij, de Kasseivreters, op zoek naar enkele highlights van de beurs. We selecteerden vijf fietsen die met onze aandacht gingen lopen. Onder hen de nieuwe Stevens waar Wout Van Aert vanaf maart zijn wegseizoen mee zal rijden, en een gouden fiets uit Frankrijk.

KING BICYCLES
Custom fietsen troef op Velofollies. Ook Mark Lemstra van King Bicycles zet er volledig op in. Hij maakt titanium, stalen of carbon fietsen volledig op maat. Volgens hem is dit de toekomst. Zijn fietsen worden in Italië gemaakt en elke stuk is uniek. Hij zit eerst samen met zijn klanten bij een tasje koffie of thee en werkt dan samen met hen hun ideale fiets uit.


KOGA BEACH RACER
Van knallen gesproken. De Koga BeachRacer is het wapen als je in 2018 wil deelnemen aan een beach race. De BeachRacer is een combinatie van een cyclocrossfiets en een 29’er mountainbike. Er passen dus dikke strandbanden in die je dus logischerwijs kan gebruiken op het strand of gewoonweg in de bossen. Het speciale stuur zorgt volgens de makers voor extra controle en een aerodynamische positie tijdens een strandrace. De fiets is voorzien van de SRAM Rival groepset. Heb je dus plannen om bijvoorbeeld de Panne Beach Endurance te rijden of wil je gewoon wat spelen in de bossen, dan is dit iets voor jou.


NOBLE CYCLES
Voor wie de BeachRacer niet speciaal genoeg is, hebben we een ander voorstel: de Noble Cycles. Deze fietsen worden met de hand vervaardigd in ons eigen land. Elke fiets wordt custom gemaakt naar de wens en het budget van de klant. Je moet misschien wat langer wachten op de levering van je bolide, maar je krijgt een fiets waar je je leven lang mee verder kan. Een cyclocrossfiets, racefiets of mountainbike, het kan allemaal. En Belgisch is altijd beter.


STEVENS XENON
Veranda’s Willems-Crelan zal in 2018 hun wegcampagne afwerken met Stevens racefietsen. De veldrijders, waaronder Wout Van Aert, rijden nu nog met Felt maar die wisselen ze na alle controverse in maart voor Stevens. De ploeg zal rijden met het Xenon frame dat slechts 925 gram weegt. Stevens heeft het frame speciaal voor de ploeg herwerkt zodat het lichter en moderner is. Ook het zitcomfort is verbeterd. De fietsen zullen voorzien worden van de SRAM Red groepset en Zipp wielen. Zo zijn ze helemaal klaar om tijdens het voorjaar te knallen.


ORIGINE AXXOME
Wie nog wat geld op overschot heeft, is misschien wel geïnteresseerd in een fiets gehuld in bladgoud van 24 karaat. Die kan je net over de Franse grens op de kop tikken bij Origine, in Somain. De prijs moet je overeenkomen met Origine. Is dat bladgoud toch wat te duur? Dan kan je er ook gewoon langsgaan voor een custom paint van de Origine Axxome indien je het een mooie fiets vindt.

© Tekst en foto’s: Kasseivreters

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend