Onderdelen

Gespot: prototype SRAM eTap draadloos schakelen voor MTB

SRAM MTB etap wireless shifting

De meest oplettende lieden konden tijdens de wereldbekermanche crosscountry mountainbike te Zuid-Afrika misschien wel iets nieuw opmerken op de fiets van regerend olympisch en wereldkampioen, Nino Schurter. De Zwitser reed er namelijk rond met een draadloze SRAM achterderailleur.

Bij nadere inspectie blijkt de achterderailleur het BlackBox label te dragen, wat betekent dat het om een prototype gaat van SRAM, die de technologie overneemt van hun eTap groepset voor racefietsen. Maar veel meer info dan dat lieten ze bij de Amerikaanse onderdelenproducent niet los. De mecaniciens van het SCOTT-SRAM MTB Racing Team haalden steeds consequent de shifters van de fiets vooraleer iemand die van dichtbij kon zien. Maar als je niet kan wachten op enkele ‘spyshots’, dan raden we aan om de Instagram video van Nino even te bekijken, waar je de shifters wel kan zien.

De BlackBox groep die op de fiets van Schurter stond, ziet er al redelijk finaal uit. Dus het prototype zit waarschijnlijk in zijn allerlaatste fase, Anderzijds zijn er heel veel gelijkenissen met de eTap groepset, waarbij ze toch technologie kunnen lenen en dus het ontwikkelingsproces konden versnellen. Hopelijk werkt de draadloze groepset ook even goed als zijn even evenknie op de weg.

 

Bron: Global Cycling Network

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend