Industrienieuws

Giant Group investeert €19 miljoen in Stages Cycling

Giant Group, van onder andere het gelijknamige fietsmerk, uit Taiwan heeft een minderheidsbelang genomen in Stages Cycling, de producent van vermogensmeters voor sportieve fietsers.

Stages maakt slimme geconnecteerde hometrainers of ‘smart bikes’ voor fitnessbedrijven en voor thuisgebruik, vermogensmeters en GPS-fietscomputers. Giant produceert al enkele jaren een deel van Stages hun slimme en commerciële indoorfietsen en daarbovenop distribueert Giant wereldwijd ook enkele Stages GPS-fietscomputers die in samenwerking met Giant op de markt werden gebracht.

De Taiwanese fietsproducent investeert 20 miljoen dollar in Stages Cycling en neemt hierdoor een belang van 32,5 procent in het bedrijf uit Portland, Oregon in de VS. Giant deed de investering via haar dochteronderneming Gaiwin US I Investment Inc en wil hiermee hun aanwezigheid op de markt voor indoor cycling uit te breiden.

“Door de integratie van indoor en outdoor fietsproducten kan Giant Group consumenten een uitgebreidere fietservaring bieden, waardoor consumenten kunnen genieten van de voordelen en geneugten van outdoor naar indoor en vice versa, en daarmee de algehele kwaliteit van de fietservaring verbeteren.”

Bron: Bicycle Retailer and Industry News

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend