Industrienieuws

Giant zet streep door investeringsplannen met Stages

Giant Group, de fietsenfabrikant uit Taiwan, heeft besloten om de investeringsgesprekken met Stages Cycling stop te zetten. De oorspronkelijk geplande investering van ongeveer 20 miljoen dollar, omgerekend zo’n 19 miljoen euro, voor een belang van ongeveer een derde in Stages, blijkt van de baan te zijn. En dit vanwege het ontbreken van een definitieve overeenkomst tussen de twee partijen. Dit nieuws kwam aan het licht door documenten die Giant bij de effectenbeurs van Taipei heeft ingediend.

Eerder dit jaar, in januari, meldde Giant dat het voornemens was om te investeren in Stages, een bedrijf waarmee het in het verleden al samenwerkte voor de productie van indoorfietsen. Volgens het voorstel zou Giant via haar dochteronderneming Gaiwin US I Investment Inc, 32,5% van het gewone aandelenkapitaal van Stages Cycling Inc aankopen voor 6,5 miljoen dollar (6 miljoen euro, nvdr.) , terwijl de overige 13,5 miljoen dollar (13 miljoen euro, nvdr.) zou gaan naar de converteerbare bedrijfsobligaties van Stages.

Het idee achter de geplande investering was om de positie van Giant Group in de markt van het indoor fietsen te versterken en om te bouwen aan wat ze een “fiets-ecosysteem” noemen.

Helaas bereikten de partijen geen consensus over de voorwaarden van de definitieve overeenkomsten, wat leidde tot het staken van de onderhandelingen, volgens een recente verklaring van Giant. De twee partijen hebben bijgevolg geen definitieve overeenkomst kunnen sluiten.

Vanuit Stages Cycling was er nog geen onmiddellijk commentaar beschikbaar, volgens BRAIN.

Bron: Bicycle Retailer and Industry News

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend