Fietsen

Giant lanceert een ‘Limited Edition’ Vincent Van Gogh Propel Disc

Giant Propel disc Vincent Van Gogh

Wanneer twee vreemde werelden elkaar ontmoeten, dan krijg je iets uniek. En als dat in Nederland gebeurt met kunst en wielrennen, dan krijg je een zeer gelimiteerde editie van een Giant Propel ter ere van de 165ste verjaardag van Vincent Van Gogh.

Tom Dumoulin en Van Gogh Brabant gingen samen aan de slag om 250 unieke exemplaren van de Giant Propel Disc te maken die gehuld werden in de iconische geschilderde zonnebloemen van de wereldberoemde Nederlandse schilder, die hij in 1888 op doek heeft gezet twee jaar voor zijn dood.

De toekomstige eigenaars van de 250 fietsen kopen niet enkel een unieke fiets maar dragen ook bij aan het behoud van Van Goghs erfgoed, want er gaat een deel van het aankoopbedrag naar de Van Gogh Heritage Foundation.

De Propel Disc, die afklokt op 7,3kg, werd afgewerkt met high-end onderdelen, met hydraulische schijfremmen en een Shimano Di2 groepset, met geïntegreerde powermeter, alsook een Giant SLR Aero Disc wielset. Die wielen kregen eveneens een ‘touch’ van Van Gogh met de handtekening van de impressionist op de velgen.

We betwijfelen wel of we effectief veel van de 250 fietsen op de weg zullen zien rijden, want met een prijs van €19.500 en de bijlevering van een genummerde muurframe om de fiets aan te bevestigen, is de kans ook groot dat dit eerder een niet functioneel kunstwerk wordt. Wie toch graag de fiets zou kopen én er mee wil rijden kan kiezen uit 6 framematen (van XS tot XL).

Meer info en copyright: vincentvangoghbike.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend