Wielen

Gouden wielen van Spengle even duur als een kleine auto

Spengle’s driespaaks carbon wielen met standaard carbon afwerking trekken in principe al redelijk wat aandacht, maar het Zwitserse merk heeft geprobeerd om nog extra op te vallen met de nieuwste collectie in zijn lijn van limited edition wielsets.

Spengle Gold is de nieuwste creatie in de ‘Collections by Spengle’ serie en biedt net dat wat in zijn naam staat, wielen met de hand afgewerkt met 24-karaats bladgoud. Een minutieus werkje, want het bladgoud voor het project werd in juni 2019 aan het hoofdkantoor van Spengle geleverd, maar de set is nog maar net klaar…

Er zal slechts 1 wielset Spengle Gold beschikbaar zijn in deze limited edition serie. Die zal vermoedelijk gaan naar een koper met diepe zakken.

Waarom gouden wielen?

Pius Brauchart, CEO van Spengle: “Het fietswiel vertegenwoordigt een uniek visueel canvas – kinetische kunst in zijn meest pure vorm. Kunst en sport zijn beide diepgaande passies en met Spengle Gold zagen we een kans om deze twee werelden met elkaar te vermengen. Er is iets heel boeiends in het mengen van het traditionele vakmanschap van met de hand ingelegd bladgoud met de modernste materiaalkennis, en het heeft geresulteerd in een visueel verbluffend wiel”.

Hoeveel kost de Spengle Gold wielset?

Het merk zal de wielen tentoonstellen op een reeks shows: Kolektif in Berlijn (laatste weekend van februari), London Bike Show (27-29 maart) en Bespoked in Bristol (1-3 mei).

De wielen staan nu al te koop voor een bedrag van € 10.000. Zodra de roadshow is afgerond, zal Spengle de wielen aan de koper leveren. In de € 10.000 zit de gratis thuislevering inbegrepen, levenslange garantie, net als een 30 dagen retourbeleid.

Voor wie zo gek zou zijn om ze te kopen, de wielen zijn ook effectief rijklaar en kunnen probleemloos op een fiets gemonteerd worden.

Overgewaaid van de mountainbike

Spengle werd opgericht in Oostenrijk en is nu gevestigd in Zwitserland. Het merk is het meest bekend om zijn mountainbikewielen. Die wielen eisten enkele downhill speed wereldrecords op, plus overwinningen tijdens verschillende Crocodile Trophies in Australië.

Meer info: spengle.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend