Fietsen

Greg Van Avermaet’s gouden BMC Teammachine SLR01 2018

Onze nationale wielertrots en huidig olympisch kampioen, Greg Van Avermaet, rijdt al een tijdje rond met een BMC Teammachine SLR01 2018 die prachtig is afgewerkt met gouden accenten. De fiets zet zijn gouden medaille van Rio in de verf, op een mooi uitgewerkte manier met gouden toetsen tot in de kleinste details. Wat kreeg er zo allemaal een gouden kleur of accent? De belettering van de fiets, het zadel, de bidonhouders, de kabelkapjes van de remkabels én de zadelhoogte markering op de zadelbuis. Daarnaast vinden we op de bovenbuis ook Greg’s initialen in gouden letters terug.
Het goud is duidelijk aanwezig, maar toch niet te opzichtig. Wij vinden het alvast een geslaagde kampioenenfiets van BMC.

Bekijk hieronder meer info over de fiets zelf en blader door de foto’s.
De voornaamste bijzonderheden aan Van Avermaet zijn fiets, is het gebruik van het Dura Ace 9000 trapstel in plaats van het laatste nieuwe Dura Ace R9100 crankstel. Maar dit komt omdat SRM nog niet compatibel is met die laatste versie van Shimano’s Dura Ace groepset. En daarnaast gebruikt Van Avermaet een 11-30 cassette in plaats van de gebruikelijke 11-28.

Onderdelen
Frame: BMC Teammachine SLR01 2018
Wielen: Shimano Dura Ace c40
Banden: Vittoria Corsa tubes 25mm
Stuur + stuurpen: BMC
Zadel: Fizik Antares
Remmen: Shimano Dura Ace R9150
Groepset: Shimano Dura Ace di2 R9150 (behalve crankstel: Dura Ace 9000)
Wattagemeter: SRM
Pedalen: Shimano Dura Ace PD-9100 Spd-sl

 

 

© Global Cycling Network

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend