Events

Grinduro: gravel, fun, fietsen en adembenemende landschappen

Grinduro gravel bike event 2017

Midden juli vindt in Schotland een van de coolste fietsevenementen van het jaar plaats. Grinduro is de naam. Op het eiland Arran organiseren Giro, SRAM en Fabric een toertocht die je het best kan omschrijven als een mix tussen een gravel/road race en een mountainbike enduro. De tocht neemt je mee over asfalt, gravelwegen, singletracks en modder. Kortweg: om duimen en vingers van af te likken.

Van uit alle hoeken van de wereld zullen fietsers op 15 juli afzakken naar het eiland Arran in Schotland. Deze idyllische plek is de locatie voor Grinduro. Het is een toertocht van ongeveer 100 kilometer over het eiland. Het is geen wedstrijd, maar de competitieve renners kunnen hun hart luchten op getimede segmenten van ongeveer 5 à 7 minuten lang. Het doel van de organisatie is een ontspannen sfeer creëren en wielerliefhebbers van over de hele wereld laten genieten van een prachtige omloop.

De fiets staat centraal tijdens dit evenement, maar voor en na de tocht word je ondergedompeld in de festivalsfeer. Muziek, camping, kunst, lokale delicatessen, … Voor ieder wat wils. Toch is dat niet alles. Als promostunt verloot Grinduro een frame onder de deelnemers. Dat (stalen) frame zal met de hand gemaakt worden door Andrew Denham van The Bicycle Acadamy. Hij geeft tijdens het event enkele masterclasses over hoe je iets uit staal kunt vervaardigen. Als souvenir leert hij je je eigen Grinduro sleutelhanger maken.

Naast Denham zullen nog zeven andere fietsproducenten hun tweewielers tentoonstellen. De deelnemers kunnen zo op zoek gaan naar de ultieme Grinduro Bike en stemmen voor hun favoriete fiets. Het merk dat de prijs wint, wordt door de organisatoren uitgenodigd op het Grinduro evenement in Californië in oktober.

Het evenement in Schotland vindt plaats op 15 juli op het eiland Arran. Als je dit leest, dan ben je meer dan waarschijnlijk te laat. Maar aarzel vooral niet en hou hun website in de gaten om in te schrijven voor volgend jaar. Daarna kan je jouw vlucht naar Glasgow boeken voor een fantastisch avontuur. Vanuit Glasgow kan je makkelijk op het eiland geraken.

Copyright: Bikerumor.com & Grinduro.com

Vorig artikelVolgend artikel
Nombre Media is een creatieve studio die verhalen vertelt aan de hand van beelden en in dit geval ook woorden. Volg Nombre Media op Facebook of Instagram.

Send this to a friend