Naast de kwestie

Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht met 12.500 plaatsen (+video)

In Utrecht, Nederland is onlangs het tweede deel van ’s werelds grootste fietsenparking geopend. Met de opening van het nieuwe gebouw is er nu plaats voor 12.500 fietsen, verdeeld over 3 verdiepingen in het hart van Utrecht.

De gigantische fietsenstalling op het Stationsplein is verbonden met het Station Utrecht Centraal, zodat fietsers onmiddellijk kunnen wisselen tussen fiets en trein. De stalling is altijd open en wordt 24/7 bewaakt. De eerste 24 uur per check-in zijn gratis en je kan je fiets er maximaal 28 opeenvolgende dagen laten staan. Daarna wordt je fiets opgepikt door de stadsdienst.

© cu2030.nl

Het gigantische complex biedt ook ruimte aan onder andere cargofietsen en tandems, met 480 bredere parkeerplaatsen.

De Nederlandse politiek blijft het voortouw nemen als het op fietsinfrastructuur aankomt en ze blijven manieren bedenken om meer mensen aan te sporen om de fiets te nemen. “Als je mensen uit hun auto wil halen en overtuigen dat het openbaar vervoer makkelijk en comfortabel is, dan moet het makkelijk zijn om je fiets zo dicht mogelijk bij de trein te kunnen parkeren,” vertelt Junior Minister van Infrastructuur, Stientje van Veldhoven aan The Guardian.

© cu2030.nl

De Nederlanders voorspellen dat er de komende 10 jaren nog zo’n 500.000 extra mensen zullen verhuizen naar stedelijke omgevingen, dus probeert de politiek proactief fietsen aan te moedigen, net als het gebruik van het openbaar vervoer, om hun natie vooruit te laten bewegen.

In onderstaande video krijg je 1 van de 3 verdiepingen te zien. Indrukwekkend!

Bron: The Guardian / CyclingWeekly

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend