Nieuws

Grote verandering: Giant, Bianchi en Cervélo wisselen wielerploegen

Er zijn grote wijzigingen op til binnen de WorldTour ploegen volgend seizoen. Van Avermaet, Dumoulin, Aru en Cavendish zullen allemaal met een andere fiets rijden als ze zelf niet van ploeg veranderen na volgende winter.

BMC verlaat het WorldTour circuit, maar de ploeg blijft bestaan. Volgens ‘De Telegraaf’ zou BMC team manager, Jim Ochowicz, een nieuwe cosponsor en een nieuwe fietssponsor gevonden hebben. De ploeg zou volgend jaar op Giant fietsen gaan rijden. En daarnaast zou Deloitte, een wereldwijde adviesbureau, ook prominent op de truitjes aanwezig zijn als cosponsor.

Deloitte is momenteel een van de grotere sponsors bij Team Dimension Data, die er in 2016 mee hielpen voor zorgen dat Cavendish aan boord kon komen. De bekende consulting firma zou nu dus op de kar van Van Avermaet en co springen, en het Afrikaanse team zal naar een andere oplossing op zoek moeten gaan.

De renners van Team Sunweb, die nu rekenen op de fietsen van Giant, zullen bijgevolg ook veranderen van fietssponsor. Het Canadese Cervélo, de huidige fietssponsor van Team Dimension Data zou die rol op zich nemen. Maar het is nog niet duidelijk of ze de Afrikaanse wielerformatie ook zullen blijven ondersteunen. Er zijn slechts een paar grote fietsmerken, zoals Specialized en Canyon, die meerdere ploegen sponsoren.

Nog meer geruchten komen van Team Lotto NL Jumbo Cycling en UAE Team Emirates. Daar zou Bianchi van de Nederlandse ploeg naar het wielerteam uit het Midden-Oosten gaan, waar onder andere Kristoff en Aru bij rijden. Volgens ‘Bicycling’ zou Giant ook de fietsen van Team Lotto NL Jumbo Cycling voorzien, maar dat is nog minder zeker dan alle bovenstaande speculaties…
Er zal dus wel wat wijzigen op het allerhoogste niveau in de koers!

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend