Fietsen

GT lanceert splinternieuwe Force en Sensor en de terugkeer van LTS

GT Force mountainbike

GT Bicycles stelde vandaag de volledig nieuwe versies voor van zijn all-mountain- en trailmodellen de Force en de Sensor. De GT Force werd geheel opnieuw ontworpen om een brug te slaan tussen all-mountain en enduro, en zal zo garant staan voor pret op ruw terrein, terwijl de Sensor een trail bike is voor riders die meer willen rijden en minder willen denken. Beide fietsen zijn voorzien van een geüpdatete versie van GT’s gekende Linkage Tuned Suspension (LTS).

“Deze fietsen zijn ontworpen rond ons gemoderniseerde LTS-platform en bevatten uitsluitend universele onderdelen,” zegt Cait Dooley, Global Director of Product bij GT Bicycles. “Op die manier kunnen rijders, of ze nu racen op een Force of de lokale trails verkennen op een Sensor, zelf bepalen hoe de fiets moet presteren.”

LTS vormt het hart van de Force en de Sensor. “LTS is een veersysteem met een Horst-link waarmee we verschillende eigenschappen helemaal naar wens kunnen afstellen, zoals schokabsorptie, remvermogen en trapprestaties. We zijn er ook in geslaagd om de grip en stabiliteit fijn af te stellen, waardoor deze fietsen bijzonder leuk zijn om mee te rijden,” zegt Luis Arraiz, Frame Engineer bij GT.

Naast de LTS vind je ook de flip chiptechnologie waarmee de hoogte van de trapas 7 mm veranderd kan worden, de stuurhoek 0,75  en de reach 5 mm. De hoogste stand is gericht op trapefficiëntie, betere prestaties bergop en meer grondspeling zodat de pedalen minder gemakkelijk de grond raken. In de laagste stand krijgt de fiets een meer ontspannen geometrie die rijders meer controle en vertrouwen geven in afdalingen.

De Force en de Sensor hebben hetzelfde DNA maar zijn toch heel verschillende fietsen. De Force is met een veerweg van 150 mm en 27.5 inch-wielen is gebouwd om vooral overweg te kunnen met een moeilijk, technisch terrein. De Sensor heeft 130 mm veerweg en genoeg ruimte voor 29 inch-wielen. Maar zowel de Force als de Sensor beschikken over GT’s Groove Tube, die de mountainbikes toelaat om kabels extern te leiden, wat onderhoud een stuk eenvoudiger maakt.

De riders van het GT Factory Racing team met onder andere de Belgische Martin Maes hebben de fietsen uitvoerig getest en goedgekeurd.

De GT Force zal verkrijgbaar in vier modellen in prijsklassen van € 2.999 tot € 5.499. De GT Sensor is dan weer beschikbaar in vijf modellen en zal eveneens tussen de € 2.999 tot € 5.499 kosten.

Meer informatie over de Force en Sensorwww.gtbicycles.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend