Events

Herleef het verleden bij retrOttenburg: retrokoers, Golden Oldies en meer

Ottenburg, de mooiste deelgemeente van Huldenberg, maakt zich op voor 10 dolle dagen. Onder de noemer “retrOttenburg” katapulteren ze iedereen terug naar de “tijd van toen”. “Niet omdat vroeger alles beter was, maar wel omdat we met veel plezier herinneringen ophalen aan vroeger”, aldus Pieter Geens van de organisatie.

Wil je meer weten over dit nostalgische feest? Bezoek dan de website van retrOttenburg voor meer details.

Het zwaartepunt ligt op zondag 28 mei. Naast de retrokoers en kinderkoers, zijn er oldtimers, kan je smullen van varken aan ‘t spit, staat er een pensenkermis op het programma en kan je oren en ogen laten genieten van lokale vendeliers en fanfares. Een rockband die Golden Oldies speelt en een discobar van toen sluiten Pinksterzondag 28 mei af af. En dat allemaal in en rond de spiegeltent die speciaal voor deze gelegenheid opnieuw naar Ottenburg afzakt. Aan alle inwoners en bezoekers wordt gevraagd om in de kleerkast van hun voorouders te duiken.

Klinkt dit als jouw perfecte Pinksterzondag? Registreer je nu, laat je snor groeien en duik in de kleerkast van je (over)grootouders voor deze speciale dag.

Het idee ontstond toen de plaatselijke fietsclub meedeed aan de retrowedstrijd in het Waalse Lustin. Medeorganisator Tim Bosseloo: ”We willen er vooral een ludiek event van maken. Deelnemen is veel belangrijker dan winnen. Dus starten we op woensdagavond 17 mei met een verbroedering van alle fietsliefhebbers en projecteren we vrijdagavond 19 mei een familiefilm met een fietstintje.”

Maar wat zou een spiegeltent zijn zonder dansnamiddag met draaiorgel! Denny Olislaegers:” We verwachten jong en oud op donderdag 25 mei voor dans, taart en koffie. En als dank aan de sponsors organiseren we op vrijdagavond 26 mei een netwerkevent om dan af te tellen naar D-day.”

Ontdek retrOttenburg aan de hand van onderstaand filmpje

Je kan de avonturen van retrOttenburg ook volgen op hun Facebookpagina of hun Instagram account.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend