Fietstoerisme

Hier moet je de volgende maanden op fietsvakantie gaan

Laten we eerlijk zijn. Een fietsvakantie is gewoon de beste vakantie. Maar er zijn zoveel leuke fietsplekken op aarde waardoor de locatiekeuze niet makkelijk is. Wij helpen je met dat probleem en vertellen je waar je de komende maanden het best kan genieten van een heerlijke fietstrip.

Juni – Sierra Nevada

Volgende maand zouden we het liefst vertoeven in het Sierra Nevada gebergte in Andalusië. De temperaturen zijn er goed, maar niet overdreven hoog zoals in de echte zomer. De sneeuw is er van de wegen verdwenen zodat je de bergtoppen kan bereiken zonder een hele kledingkast mee te sleuren op je rug. Bovendien is het er nog altijd minder druk dan in de Franse gebergtes, maar daarom niet minder mooi.

Juli – Franse Alpen

Een fietsvakantie waarin je mythische bergen als Alpe d’Huez, Croix de Fer, Glandon, Col de Joux Plane en de Galibier kan temmen: een aanrader voor juli. Het weer in de bergen is er dan vrij stabiel en alle hotels en winkeltjes zijn er open. Bovendien zijn de uitzichten er magnifiek. Vergeet je klimmersbenen niet en waan je in de Ronde van Frankrijk.

Augustus – Pyreneeën

In augustus trekken we het liefst naar de Pyreneeën. Tijdens deze tijd van het jaar is het er rustiger dan in de Italiaanse of Franse Alpen. Toch is het weer er nog ideaal en de bergen zeker niet minder mooi.

September – Dolomieten

Dit is de ideale bestemming voor september. Het weer is er perfect en de vele Duitse en Italiaanse toeristen die er in de zomer vertoeven, zijn weer aan het werk. Deze regio is UNESCO werelderfgoed en is de thuisbasis van heel wat iconische Italiaanse bergen. Denk aan de Passo Pordoi, Passo Fedaia, Passo Giau en de Tre Cimi di Lavaredo.

Oktober – Mont Ventoux

Zak in het najaar af naar de reus van de Provence. Het is er minder warm en beklemmend dan in de zomer en er staat bovendien minder wind in de herfst. Dat maakt de beklimming een pak aangenamer.

November – Gerona

De kans is groot dat je hier in deze tijd van het jaar heel wat profs tegenkomt. De renners van onder andere Mitchelton-Scott en Education First zijn er thuis. Als je iemand tegenkomt in een volledige teamoutfit is de kans dus groot dat het effectief een prof is. Het klimaat is er goed, de wegen zijn er hemels dus is het ideaal om er te fietsen. In november ligt de temperatuur er rond de 20 graden en regent het amper.

December – Tenerife

Tenerife is het grootse Canarische eiland. Het klimaat is er het hele jaar door ideaal om te fietsen. Het zuiden van het eiland is droog, terwijl het noorden van het eiland juist heel groen is. Dat zorgt ervoor dat je kan fietsen door een erg gevarieerd landschap op een kleine oppervlakte. Bovendien ligt El Teide op het eiland. Je kan fietsen op de flanken van deze vulkaan en dat maakt ook deze fietsvakantie weer uniek.

Zo, geen excuses meer. Je kan vanaf nu elke maand op fietsvakantie!

Bron: Bicycling

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend