Naast de kwestie

Je kan bieden op de Cannondale SuperSix EVO van Lawson Craddock uit de Tour de France

Lawson Craddock racefiets Cannondale SuperSix EVO

Het verhaal van de rode lantaarn uit de Ronde van Frankrijk, Lawson Craddock, is over de tong gegaan bij zowat iedereen. En nu kan iemand met een diepe portemonnee ook deel uitmaken van zijn verhaal door zijn Cannondale SuperSix EVO waarmee hij de Tour de France reed te kopen.

De Amerikaanse wielrenner uit Texas van EF Education First Drapac p/b Cannondale kwam vroeg in de eerste etappe van de Tour ten val en brak daarbij zijn schouderblad. Maar opgeven staat niet in het woordenboek van de 26-jarige atleet die de Ronde van Frankrijk uitreed, als allerlaatste in het klassement weliswaar. Waarom rijdt iemand met een breuk de Tour uit hoor ik je denken? Wel hij deed dat voor een goed doel: om geld in te zamelen voor de herstelling van de Alkek Velodrome in Houston, waar Craddock de wielerstiel geleerd heeft. Die wielerpiste werd in september vorig jaar stevig beschadigd tijdens het noodweer van orkaan Harvey.

Na die val wou Craddock niet zomaar opgeven en zou hij persoonlijk voor iedere uitgereden etappe $100 doneren aan de velodroom, samen met de steun van zijn volgers via een GoFundMe crowdfunding campagne. Zijn vooropgestelde doel wat $21,000, maar op het moment dat dit artikel geschreven is zamelde de Amerikaan al meer dan $265.000 in (dat is meer dan €230.000). Zijn actie kon dus op heel wat sympathie rekenen van wielerliefhebbers overal ter wereld.

Waarom daar stoppen dachten Craddock en zijn ploeg, EF Education First Drapac p/b Cannondale? Ze beslisten samen om zijn Tour de France racefiets, een Cannondale Supersix EVO, waarmee hij minstens 12 etappes reed te veilen. De opbrengst van de verkoop van deze professionele racefiets, voorzien van handtekening, gaat rechtstreeks naar het Alkek fonds.

Wie mee wil bieden, kan dat nog doen tot en met 13 augustus. Maar dan zal je wel diep in de buidel moeten tasten, want het hoogste bod staat momenteel op $11.000 (ongeveer €9.600). Bieden op Craddock’s Cannondale voorzien van handtekening kan via deze veilingswebsite. En voor de mensen die graag een donatie willen doen voor de Alkek Velodrome, die kunnen terecht op de GoFundMe campagne hiervoor.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend