Naast de kwestie

Jurywagen rijdt over racefiets van Duitse renner

jurywagen over fiets pwz zuidenveldtour

Voor de meeste wielrenners is een valpartij op zich al een van de meest vervelende dingen die kunnen gebeuren tijdens een wedstrijd. Het is altijd hopen dat een renner gespaard blijft van blessures of materiaalpech. Maar Marc Dörrie kreeg tijdens de PWZ Zuidenveldtour te maken met een ander soort materiaalpech, nadat de wedstrijdcommissaris over zijn fiets reed na een valpartij.

De Duitse renner stond amper opnieuw recht nadat hij met enkele renners op de grond ging liggen tijdens een koers in Nederland, wanneer een jurywagen op dat moment het peloton terug wil bijhalen op een smalle weg. Maar in plaats van rond de fiets van de gevallen renner te rijden ging de wagen gewoon recht over het achterwiel en zadel. Het schelle kraakgeluid dat daarop volgde voorspelt niet veel goeds voor deze fiets…

Dat was niet per se waar de 21-jarige Dörrie op zat te wachten net na een valpartij. Voor de jonge Duitser van Lotto Kern-Haus was de race al zo goed als voorbij na 75km. We hopen dat Dörrie meer geluk zal hebben tijdens zijn volgende wedstrijden.

Uiteindelijk won de Nederlander Stef Krul van Metec – TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel in de PWZ Zuidenveldtour.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend