Kleding

KOO Open: de nieuwe zonnebril van Kask Optics

Kask Optics, een aftakking van helmconstructeur Kask, heeft eindelijk zijn nieuwe gamma sportbrillen voorgesteld. Het nieuwe zonnebrillenmerk heet KOO en is net als de helmen 100% Italiaans. De eerste brillenlijn van KOO is de Open.

Kask-optics-open-koo-becycled-2

De frames van de KOO Open hebben een uniek ontwerp met een draaiarm. Dat houdt in dat de armen van de bril naar binnen toe roteren rond het scharnierpunt aan het frame, wanneer je de zonnebril wil opbergen. Dankzij de draaiarm kan je ook de hoek van de lens aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld het aandampen van de glazen kan aanpakken zonder dat je de bril op het puntje van jouw neus hoeft te plaatsen. De nieuwe bril van KOO is ontworpen om precies te passen onder de Protone helm van Kask, en de armen sluiten perfect aan op de vorm van de helm. In de doos van de Open zal je twee neusbrugjes vinden, een smaller en een bredere. Beiden zijn eveneens aanpasbaar.

Kask-optics-open-koo-becycled-draaiarm

Het lijkt erop dat Kask wel een eindje bezig is geweest met de details van de KOO Open. Een voorbeeld hiervan is de opvallend gemakkelijke manier om lenzen te wisselen. Je hoeft enkel een rubbertje op het frame weg te draaien en de lenzen komen er zo uit. Een duidelijke verbetering op de huidige, vaak ongemakkelijke wisselsystemen.

Kask-optics-open-koo-becycled-lenswissel

De lenzen zijn gemaakt door Zeiss, en in de verpakking is een ‘multi-layer’ donkere en een heldere lens inbegrepen.

Kask Optics mikt met deze brillen op het topgamma binnen de sportbrillen, met een prijskaartje van €199 voor de duo lens set. Je kan indien gewenst een derde paar fotochromatische brillenglazen erbij krijgen voor een extra kost van €50. De KOO Open zonnebrillen zijn beschikbaar in 12 kleurcombinaties die allemaal geïnspireerd zijn door de kleurschema’s van de Kask helmen, en preciezer de Protone.

Kask-optics-open-koo-becycled-gamma

© Kask Optics

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend