Naast de kwestie

Kijktip: ‘Pedal The World’ Netflix documentaire

Droom je soms ook weg bij de gedachte van een jaar lang de wereld rond te fietsen? Dan is de documentaire ‘Pedal The World’ van de Duitser Felix Starck een echte aanrader. Starck is niet onmiddellijk een fietser en ietwat een vrijbuiter die geen idee heeft waaraan hij zal beginnen bij de start van de docufilm.

Het avontuur van Felix Starck heeft wat mee van ‘Into The Wild’, waarin de Duitse beginnende fietser zonder veel klaarblijkelijke voorbereiding begint aan de tocht van zijn leven. 18.000 kilometers door 22 landen, dat zijn de indrukwekkende cijfers van zijn fietstocht.

Pedal the World Tagesausflug zu einem der höchsten Berge Thailands: Doi Suthep. Ließ es mir natürlich nicht nehmen den…

Posted by Felix Starck on Sunday, December 22, 2013

Als ervaren fietser zal je soms fronsen bij de fratsen van Starck, maar het gaat in dit avontuur niet per se over de fietstocht, de belevenis en unieke ervaringen primeren. Al hadden wij de Duitse avonturier toch graag met een helm zijn rondfietsen. Nu, om eerlijk te zijn had die het verschil waarschijnlijk niet gemaakt toen Starck en zijn vader kilometerslang op een autosnelweg in Turkije fietsten.

Willkommen in Miami. 9:00 Uhr und 27 Grad Lufttemperatur können sich definitiv sehen lassen. Nun bin ich wieder eine…

Posted by Felix Starck on Tuesday, April 8, 2014

Eén ding is zeker, deze documentaire geeft ons alvast zin om er zelf op uit te trekken. Er rest ons enkel nog een sabbatjaar in te lassen, te beslissen welke landen we doorkruisen, een of meerdere fietsmakkers uit te kiezen voor de rit en als allerbelangrijkste, de fietskeuze…

Racing down the hills in Greece – yes there is hills 😉 www.pedal-the-world.com

Posted by Felix Starck on Sunday, January 11, 2015

Je kan de documentaire nog voor onbepaalde duur bekijken op Netflix.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend