Fietsen

Look 875 Madison: een nieuwe pistefiets

Look 875 Madison

Het Franse fietsmerk Look, ging samen met de renners en rensters op zoek naar een nieuw model voor in hun piste-assortiment. Die nieuwe pistefiets moest goed presteren op alle verschillende onderdelen, aerodynamisch zijn, en ook wat showgehalte hebben. Het resultaat is de Look 875 Madison, die ondertussen al zijn eerste medailles pakte op de Europese kampioenschappen op de piste én al schitterde tijdens enkele Red Hook Crits.

De nieuwe Look 875 Madison is opgebouwd uit 3 soorten carbon, waardoor deze fiets gemiddeld ongeveer 15% stijver is dan een gewone racefiets. De naam Madison komt van de Madison Square Garden, dat zelf genoemd werd naar de 4e president van de VS, James Madison. Die laatste organiseerde de eerste 24 uren “indoor” races voor duo’s. Een klein beetje geschiedenisles dus.
De 875 Madison is beschikbaar in de 4 mondriaankleuren die terugkomen in het logo van Look, namelijk geel, rood, blauw en grijs.

Deze nieuwe pistefiets van Look weegt 7,34kg, voorzien van een Vision crankstel, Look onderdelen en Track Black omkeerbare pistewielen.
Een frameset is beschikbaar vanaf €1.399 bij een verdeler. Look maakt absolute topfietsen op de piste, maar die krijgen meestal een enorm prijskaartje. Dit lijkt ons dus een meer toegankelijk model om het Look pistegevoel onder je kont geschoven te krijgen. En ja, het fixed gear racing verhaal heeft hier uiteraard ook meegespeeld. Buiten het afstappen van de typische Look stuurpen, vinden wij dit alvast een geslaagd model.

© Look

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend