Nieuws

Maar liefst 21 gele truien tijdens de Tour de France

De Tour de France van 2019 is een bijzondere verjaardagseditie. Zo won Eddy Merckx precies vijftig jaar geleden zijn eerste Tour van in totaal vijf eindoverwinningen. Maar het is ook honderd jaar geleden dat de eerste gele trui werd uitgereikt. Dat kon organisator ASO niet zomaar links laten liggen.

Zo reikt de Tourorganisatie tijdens de komende Ronde van Frankrijk iedere dag een speciale gele trui uit. Op die gele truien worden belangrijke gebeurtenissen uit deze komende Tour en alle voorafgaande edities afgebeeld. Zo zal je de gezichten van onder andere Eddy Merckx en Bernard Hinault op de truien zien schitteren, een eerbetoon aan deze Tourlegendes.

De gele truidrager van de tweede etappe, zal een versie dragen met daarop het Atomium. Er staat dan immers een ploegentijdrit op het programma, van Brussel naar Brussel. Tijdens de dertiende etappe dan weer, zal Eugène Christophe (de eerste drager van de gele trui uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk) te zien zijn op de borst van de leider op dat moment.

De eindwinnaar van deze Toureditie zal tijdens de slotetappe op de Champs-Élysées mogen pronken met een gele trui met daarop de Arc de Triomphe.

Kleine kanttekening, op de borst zullen tijdens de wedstrijd ook de sponsors van de ploeg van de leider op dat moment te zien zijn. Het valt dus af te wachten of de beelden ook effectief zichtbaar zullen zijn op de gele truien van deze feestelijke Tour de France 2019.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend