Fietsen

Mads Pedersen’s nieuwe Trek Madone SLR custom wereldkampioen racefiets

De kersverse wereldkampioen wielrennen Mads Pedersen van Trek-Segafredo maakte afgelopen weekend zijn debuut op een gloednieuwe blinkende aeroracer, afgewerkt met de regenboogkleuren. Bekijk de fiets en de opbouw ervan in de galerij onderaan dit artikel.

De 23-jarige Deense profrenner van Trek-Segafredo won onlangs het UCI WK wegwielrennen in Yorkshire op indrukwekkende wijze. De wielrenner is de eerste Deen die de regenboogtrui wist te veroveren bij de mannen elite én is de jongste wereldkampioen van de afgelopen twee decennia.

De custom Madone SLR Disc werd onder handen genomen op het hoofdkantoor van Trek in Waterloo, Wisconsin. Art Director, Brian Lindstrom, en Senior Product Graphic Designer, Micah Moran, maakten het design van de fiets. En uiteindelijk was het Product Designer, Kyle Doney, die de fiets tot leven bracht in de Project One paint shop, het custom paint programma van Trek.

Behalve de klassevolle voornamelijk witte fiets, kan je ook de regenboogstrepen terugvinden op het frame, net als enkele persoonlijke details die de fiets helemaal af maken: een sticker met de bevestiging van zijn wereldtitel, het parcours (met de gewijzigde kilometers en de foutieve doorstreept), het doorhaalde woord ‘underdog’ op de onderbuis, de naam en nationaliteit van Pedersen en de woorden ‘All or nothing’.

Bron: Trek Bikes
Foto’s: JoostVH Photography

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend