Fietsen

Maserati conceptfiets wint design prijs

Maserati MC Corse e-bike - Diavelo

Op de European Product Design Awards kon Diavelo, een bedrijf dat fietsen ontwikkelt voor onder andere Bugatti, Maserati, Pininfarina en Kawasaki de prijs binnenhalen voor het beste design binnen de categorie ‘Fietsen en fietsaccessoires’ met de Maserati MC Corse.

De Maserati MC Corse e-bike is een unieke hybride stads-/racefiets. Het unieke aan deze volledig carbon fiets is dat de batterij en de motor volledig in het frame ingewerkt zijn, en met het blote oog nauwelijks zichtbaar. Hierdoor behoudt de fiets zijn sportieve looks.
De MC Corse wordt afgewerkt met een set wielen met hoge carbon velgen, om die race look uit te lichten. Alles samen weegt de fiets amper 12,5 kg, wat zeer licht is voor een elektrische fiets.

Deze e-bike van Maserati is niet de eerste, maar waarschijnlijk wel de meest geslaagde poging. Het high-end profiel van Maserati werd behouden, ook in de afwerking. Zo kreeg de MC Corse een geïntegreerde cockpit, schijfremmen en een 1x aandrijving.

Diavelo is een onderdeel van de Accell Group N.V., een Nederlandse fietsgigant. Binnen deze groep vallen verschillende bekende fietsmerken zoals Batavus, Sparta, KOGA, Lapierre, Haibike, Ghost, Raleigh en Diamondback. We gaan er dus vanuit dat Maserati een goede partner gekozen heeft voor de ontwikkeling van hun Maserati MC Corse e-bike.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend