Kleding

Nieuwe Mavic schoenen voor 2017

Mavic bekend van de gele neutrale wagens en motors in de koers, maar nog meer voor hun verdienstelijke wielen. Het Franse bedrijf maakt echter niet enkel wielen, want het is al even in de weer met allerlei fietsaccessoires en kleding. Van hun kleding zijn toch wel de Mavic schoenen het meest in trek, denk maar aan de felgele schoenen die je in het peloton kan spotten.

Mavic schoenen neemt een nieuwe start in 2017, want ze hebben zo goed als hun volledige collectie aangepast. De meest frappante toevoeging is het gebruik van veters, dat terug te vinden is bij maar liefst vier modellen binnen hun Endurance schoenenlijn. Het gaat wel om de instapmodellen bij de vrouwen en mannen, die respectievelijk de Echappée, Echappée Elite, Aksium en Aksium Elite heten. Het verschil tussen het basismodel en de Elite versie zit vooral in de kleur en een band die vooraan vastgegespt kan worden, uiteraard levert dit ook een prijsverschil op. De basisversies met enkel veters zijn verkrijgbaar voor €100 en de Elite versie voor €120. In principe is het grootste verschil tussen de 2 versies jouw voorkeur en wat het beste aanvoelt voor je voet.  Bij de Endurance serie zijn ook nog de gekende Ksyrium Elite en Haute Route schoenen terug te vinden, die dan weer velcrostraps en de eigen draaiknop van Mavic gebruiken om de schoen te sluiten. Deze zullen jou respectievelijk €140 en €160.

 

De duurdere modellen van de Mavic schoenen in de Fast & Light collectie gebruiken eveneens de velcrostraps en Mavic’s draaiknop. Maar deze exemplaren hebben een stijvere carbon zool ten opzichte van de kunststof zool van de Endurance serie. Voor de dames is in de duurste reeks jammer genoeg enkel de Sequence Elite te verkrijgen voor €150. Voor de heren zijn wel wat modellen beschikbaar in deze reeks, onder de naam Cosmic. De Cosmic Elite, Pro, Pro Limited Edition en Ultimate kosten €160, €260, €300 en €350.

 

© Mavic

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend