Fietsen

Mercedes-Benz en Argon 18 lanceren klassevolle racefiets

Mercedes-Benz en Argon 18 - racefiets

Mercedes-Benz kennen we allemaal vanwege hun stijlvolle auto’s die ook oog hebben voor prestaties. En nu voegt het Duitse automerk zich bij het lange rijtje van high-end autofabrikanten die een partnership aangaan met een fietsmerk om een fiets te produceren die het DNA van beide merken uitstraalt.

Mercedes-Benz en Argon 18 sloten een deal voor meerdere opeenvolgende jaren waarin beide partijen gaan samenwerken om endurance fietsen op de markt te brengen. Beide bedrijven zijn vooruitstrevend op gebied van technologie, innovatie en gebruikerservaring en de producten die zij op de markt gaan brengen moeten tegelijk de Duitse filosofie van design en de Canadese expertise op gebied van technologie reflecteren. Eerder dit jaar kondigden ook Maserati en CUPRA, het performance merk van SEAT, hun eigen fietsen aan.

De eerste racefiets uit dit partnership, de Mercedes-Benz Style Endurance Bike, zal in het najaar van 2018 gelanceerd worden. Die fiets wordt gehuld in het iconische zilver van het Duitse automerk en kreeg eveneens ook enkele van de gekende designlijnen van hun wagens. De voorvork kreeg een ietwat eigenaardige vorm, maar dat is om schokken in het wegdek op te vangen en dus voor extra comfort te zorgen.

“De fiets vertaalt perfect onze pure ontwerpfilosofie, ergens tussen emotie en intelligentie. Voorzien van het kleurengamma van Mercedes-Benz biedt het carbon frame met een uitgewerkt design een dynamisme, ook als de fiets stilstaat. De vlekkeloze integratie van de technologische onderdelen van de fiets toont de indrukwekkende inventiviteit van onze nieuwe partner,” aldus Martin Bremer, Senior Manager van Mercedes-Benz’s Design Creation Brand Experience.

Ook Gervais Rioux, die aan het hoofd staat van Argon 18, verklaart hetzelfde en is uitermate tevreden met de expertise van Mercedes-Benz op gebied van design. Ze zijn dan ook al samen uit aan het kijken naar een tweede model, dat opnieuw een endurance racefiets zal worden maar met performantie als centraal thema. De fiets moet zowel de connectiviteit als de performantietechnologie op de voorgrond plaatsen.

De Mercedes-Benz Style Endurance Bike zal beschikbaar zijn in twee versies. Eentje met een Shimano Ultegra Di2 disc groepset, met FSA Trimax 40 Carbon wielen en de andere met een mechanische Shimano Ultegra disc, afgewerkt met FSA Trimax 30 wielen.
Beide versies komen in 6 verschillende maten.

Over de prijs werd geen informatie gegeven, maar de kans is wel groot dat deze ergens tussen de prijs van een Argon 18 fiets zal liggen en een Mercedez-Benz wagen…

Meer info: Argon 18

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend