Koopadvies

Met deze tips koop jij de perfecte fiets

Je wil graag een nieuwe fiets kopen. Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Er is zoveel keuze waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen paniek! Dankzij deze tips vind jij je perfecte nieuwe tweewieler!

Sommige mensen weten meteen welke fiets ze willen, voor anderen start de zoektocht hier. Er zijn verschillende soorten fietsen op de markt. Of je nu naar je werk wil fietsen, aan je conditie wil werken of gewoon de natuur wil verkennen. De fiets is het ideale vervoersmiddel. Hieronder kom je te weten welke fiets bij jouw rijstijl past.

De racefiets

Bij de racefiets staat alles in functie van snelheid. Het is de ideale tweewieler om snel te fietsen op asfalt. Het frame van een koersfiets weegt niet veel en de banden van de fiets zijn dun. Door het koersstuur zit je in een sportievere houding. Als je sportieve ritjes wil doen en aan je conditie wil werken is deze fiets ideaal.

De moutainbike

De mountainbike is gemaakt voor het ruigere terrein. Ze hebben dikke banden om grip te krijgen op de onverharde wegen. De versnellingen zijn erop voorzien om goed bergop te kunnen fietsen en bovendien zijn de fietsen voorzien van demping. Je zit recht en comfortabel op deze fiets. Als je de natuur wil gaan verkennen is dit de juiste keuze voor jou.

De hybridefiets

Deze fiets is een combinatie tussen een racefiets en een mountainbike. Je krijgt de comfortabele positie van een mountainbike maar het lichtere frame van een racefiets. Als je wat sneller wil fietsen op goede wegen zonder jezelf te forceren in een aerodynamische positie is dit de juiste keuze.

De stadsfiets

Bij de stadsfiets ligt de focus op degelijkheid. Ze zijn simpel, praktisch en robuust. Je vindt ze met of zonder versnellingen en ze zijn comfortabel om op te zitten. Door de rechte fietspositie heb je een goed overzicht in het verkeer. De fietsen zijn wel zwaar en je kan er niet makkelijk snel mee fietsen. Je kan er dus het best korte afstanden mee afleggen of in het weekend een gezellig rondritje maken met het gezin.

De gravelbike

De gravelbike heeft de look van de racefiets maar heeft dikkere banden. Hierdoor kan je ook op het onverharde terrein snel fietsen. Het is bovendien ook de ideale fiets om in de winter mee op de weg te fietsen. Veel gravelbikes zijn voorzien van allerlei aanhechtingspunten om bagage aan te hangen zodat je met deze fiets ook kan bikepacken.

Weet je nu welke fiets je wil? Dan zijn er nog een aantal dingen waarop je moet letten. Kies zeker voor de juiste framemaat om fysieke klachten te voorkomen. De framemaat is de lengte van de zitbuis op een fiets. Laat je bijstaan door je fietsenhandelaar bij het kiezen van de juiste maat.

Denk ook eens na over een elektrische fiets. Wil je langere ritjes doen, maar wil je toch dat extra duwtje in de rug, dan is een elektrische fiets iets voor jou.

Als je dan een nieuwe fiets aankoopt, kan je die ook laten verzekeren. Dat kan je bijvoorbeeld doen bij AXA.

Wil je meer informatie over de AXA fietsverzekering?

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend