Naast de kwestie

Mythe ontkracht: fietsen met een e-bike is niet valsspelen

Er zijn veel fietsers die nog steeds sceptisch staan ten opzichte van e-bikes. Ze vinden dat rijden met een motor valsspelen is en dat het nog weinig te maken heeft met fietsen. Maar uit onderzoek van de Universiteit van Bristol blijkt dat fietsen met een e-bike wel degelijk de moeite waard is. Elektrisch fietsen heeft dezelfde voordelen als fietsen zonder motor.

Gezondheidsvoordelen

De lokale liefdadigheidsinstelling ‘Life Cycle’ uit Bristol probeert al jaren meer inwoners uit de stad op de fiets te krijgen door ze te leren fietsen. Om nog meer mensen aan het fietsen te krijgen startten ze een onderzoek met de universiteit van Bristol om te kijken wat de voordelen van elektrische fietsen kunnen zijn.

18 mensen met diabetes type-2 probeerden enkele maanden een e-bike uit. Op die korte tijd verbeterde hun conditie zienderogen. Een deel van hen verloor gewicht, in sommige gevallen zelfs meerdere kilo’s. Maar de mensen waren vooral heel positief over de ervaring die ze hadden met de elektrische fietsen. 14 van de 18 mensen kochten dan ook zelf een e-bike na het onderzoek. De resultaten waren zo positief dat de Universiteit van Bristol een video maakte over hoe de elektrische fietsen het leven van de deelnemers veranderde.

Poppy Brett, de CEO van Life Cycle is erg tevreden met de resultaten van het onderzoek. “Volgens heel wat mensen is fietsen met een e-bike valsspelen. Maar dit onderzoek bewijst het tegendeel. Elektrisch fietsen is even goed voor je gezondheid als fietsen met een normale fiets. Het voordeel van een e-bike is dat mensen langer en verder kunnen fietsen en heuvels over geraken die ze anders zouden mijden. De drempel om op je fiets te springen en te bewegen wordt dus verlaagd en dat is dus ideaal om mensen aan het sporten te krijgen.”

Ben je zelf ook op zoek naar een elektrische fiets? Neem een kijkje op onze marktplaats.

Bron: Medicalxpress.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend