Training

MyWhoosh reikt prijzenpot van 1 miljoen dollar uit

Het hoogste bedrag van een prijzenpot ooit in eSports fietsen ligt voor het grijpen. Het virtuele trainingsplatform MyWhoosh heeft een totale prijzenpot van 1 miljoen Amerikaanse dollar (nvdr.: ongeveer € 930.000) aangekondigd voor hun jaarlijkse raceserie die volgende maand voor de vierde keer van start gaat.

De raceserie, die zeven etappes telt, wordt verspreid over acht dagen en mannen en vrouwen van over heel de wereld kunnen zich inschrijven. De prijzenpot wordt gelijk verdeeld tussen de mannen en de vrouwen. De geldprijzen zullen worden toegekend aan zowel klassements- als etappewinnaars.

Je kan meedoen als individuele renner of als lid van een team (dat drie tot vijf renners kan tellen). MyWhoosh zegt dat de deelnemers zullen worden geselecteerd op basis van hun prestatiegegevens en dat de succesvolle kandidaten zullen worden ingedeeld in categorieën op basis van hun vermogen.

“De uiteindelijke selectie zal bestaan uit 120 van de beste en meest competitieve renners die het MyWhoosh-verificatieprotocol hebben gevolgd om eerlijke races te garanderen”, aldus MyWhoosh.

“Geen twee dagen zullen hetzelfde zijn, met renners die routes nemen in de Ronde van Al’Ula, de Ronde van Arabië, Australië en Ronde van Colombia. Elke etappe zal een verscheidenheid aan sprint- en klimsegmenten hebben, allemaal variërend in afstand, en dag vier zal bestaan uit een tijdrit.

“Tijdens het hele kampioenschap zullen de mannen 460 km afleggen met meer dan 6.000 hoogtemeters en de vrouwen 330 km met meer dan 4.000 hoogtemeters. Elke etappe heeft een nieuw parcours, met mannen die ongeveer 70 km afleggen en vrouwen die ongeveer 50 km afleggen”, aldus MyWhoosh.

“De race begint vlak voor de sprinters en krijgt elke dag meer hoogtemeters voor de klimmers tot de vijfde etappe met bijna 2.000 hoogtemeters.

De inschrijving voor de MyWoosh raceserie opent op 27 februari 2023 en de races beginnen op 30 maart.

Bron: MyWoosh

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend