Naast de kwestie

Neen, jouw fiets wordt niet altijd gestolen daar waar je dat zou verwachten

Het klopt helemaal dat jouw fiets het meest kwetsbaar is wanneer deze langs een openbare weg staat. Maar dat is niet zo voor iedere gemeente!

Sudpresse leert ons dat in het merendeel van de Brusselse gemeentes de diefstallen zich voordoen langs de openbare weg. In Elsene bijvoorbeeld, gebeuren 79% van alle fietsdiefstallen op openbare wegen. In Ukkel dan weer, is de situatie net tegenovergesteld: 69% van de fietsdiefstallen worden in private plaatsen gepleegd. De reden? “In Ukkel zijn de huizen groter en zijn die meestal voorzien van een garage of een tuin. In andere gemeentes waar inwoners in appartementen leven, blijft de fiets langs de kant van de weg staan of meegenomen naar binnen,” geeft Stéphanie Hugo, woordvoerster van de bevoegde politiezone, mee.

Dieven dringen zonder pardon binnen in garages of tuinhuizen en nemen je fiets mee. Hoe kan je die dieven afschrikken? “Het enige wat wij kunnen doen, is fietsbezitters adviseren om een alarm of dubbel hangslot te installeren in hun garage of tuinhuis,” zegt Marion Van Offelen (MR), Ukkels raadslid voor de politiezone Marlow.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend