Nieuws

Nieuw stukje fietspad in de Wetstraat in Brussel

De fiets is al even ‘hot topic’ in onze hoofdstad en Brussel zet opnieuw stappen om de stad wat fietsvriendelijker te maken. Het inzetten op fietsinfrastructuur is een van de blijvende positieve gevolgen door de Covid-19 crisis.

Op dinsdag 19 oktober werden de nieuwe okerkleurige fietspaden, aangelegd op een stuk van de Wetstraat in Brussel, officieel ingehuldigd. De federale ministers van Mobiliteit, Georges Gilkinet, en van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden reden samen met de burgemeester van Brussel, Philippe Close, en zijn schepen van Mobiliteit, Bart Dhondt, mee op de fiets tijdens een rit van de bovenstad naar de Grote Markt.

Het nieuwe fietspad op de Wetstraat loopt van het kruispunt Kunst-Wet richting vijfhoek, en loopt dus langs het kantoor van de Eerste Minister op nummer 16 en het federale parlement. Op dit deel van de Wetstraat is een rijbaan in de richting van het stadscentrum geschrapt om een 2 meter breed pad voor fietsers aan te leggen. Op lange termijn is het de bedoeling deze fietsstroken te verhogen; hiertoe is een verzoek ingediend.

In de praktijk blijft er nu één rijstrook over in elke richting voor automobilisten.

Op het gedeelte van de Wetstraat dat het knooppunt Kunst-Wet met de rotonde Schuman verbindt, werd bij de eerste lockdown reeds een rijbaan teruggevorderd voor de fietsers.

Update: de Stad Brussel blijft ondertussen verder inzetten op een verbeterde fietsinfrastructuur, want op 8 november werd opnieuw een nieuw stuk fietspad geopend, op de Vorstlaan deze keer.

Bron: Belga

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend