Fietsen

Nieuwe Cervélo S5 en Team Sunweb 2019

Met de S5 heeft Cervélo misschien wel één van de pioniers op gebied van aero racefietsen in zijn gamma. Deze zomer kwamen reeds een roedel aeroracers die een update kregen of volledig nieuw zijn op de markt, zoals de BMC Timemachine, de Cannondale Systemsix of de Specialized Venge. Cervélo hoopt hiermee opnieuw bij de absolute top te horen op gebied van snelle fietsen.

Het Canadese fietsmerk wil niet enkel met hun fietsen scoren maar ook met de renners die er op rijden. Het was hier al eerder bekendgemaakt, maar nu is het ook officieel. Team Sunweb zal in 2019 met Cervélo racefietsen rijden. Je zal dus renners als Tom Dumoulin, Michael Matthews en Leah Kirchmann op de nieuwe S5 aan het werk kunnen zien (leuke aankondigingsvideo onderaan dit artikel).

De S5 is het topmodel uit de S-series van Cervélo, waarvan de S3 overigens ook een update kreeg, en is enkel te verkrijgen met schijfremmen. Het design van hun nieuwste racefiets kreeg de naam ‘TrueAero’, we mogen dus wel stellen dat aerodynamica centraal stond bij het ontwerpen van de S5. Zo is de fiets voorzien van een scharnierende voorvork die voor het balhoofd hangt en kreeg de cockpit een opvallende V-gevormde stuurpen. Hoewel het er allemaal heel geïntegreerd uitziet, kan je toch de hoogte, de lengte en de hoek van het stuur en de stuurpen aanpassen. Dit alles samen met de nieuwe zadelpen met Extended Seat Tube Cutout, de schijfremmen en de interne kabels bespaart deze versie 5,5 watt ten opzichte van de vorige S5. Daarnaast worden er grotere buizen gebruikt voor het frame zodat je meer stijfheid én comfort hebt. Wat dan weer het BBright systeem als naam kreeg. Een serieuze update dus, en dat terwijl de eigenheid van de S5 toch werd behouden.

De volledige fiets is verkrijgbaar vanaf € 5.499 met Ultegra (framekleur blauw/zwart) in de maten 48, 51, 54, 56 en 58 cm. Daarnaast is de S5 ook verkrijgbaar met Ultegra Di2 Disc (framekleur zwart) voor € 7.999, SRAM Red eTap (framekleur zwart) voor € 10.499, of Dura Ace Di2 Disc voor € 10.999 (framekleur zwart). Heb je zelf voldoende onderdelen en wil je alleen een frameset dan kan dat vanaf € 4.699 en kun je kiezen uit zwart/grafiet/wit en uit zwart/olijf/fluor.

De vernieuwde S3 is de juiste keuze voor de liefhebbers van de Cervélo aero racefietsen maar daar geen € 10.000 voor over hebben. De S3 is te verkrijgen met velgremmen of schijfremmen, en kost € 6.399 met Ultegra Di2 Disc (wat de duurste keuze is). Een frameset kost € 3.299 (voor schijfremmen) en € 2.999 (voor velgremmen).

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend