Elektronica

Nieuwe CycleOps H2 en M2 fietstrainers

Nieuwe CycleOps H2 en M2 fietstrainers

Wanneer de wegen nat zijn dan komen de fietstrainers naar boven. Ook bij CycleOps, want twee van hun smart indoor trainers kregen een upgrade. Een upgrade, dus niet echt iets gek of nieuws, maar voornamelijk verbeteringen. Zowel de Hammer, het ‘direct drive’ topmodel, als de Magnum, het ‘standaard’ model kregen een nieuw jasje en werden omgevormd tot de H2 en de M2.

De CycleOps H2 is dus de opvolger van de Hammer als fietstrainer met directe aandrijving. Je haalt dus je achterwiel uit jouw fiets en monteert jouw bolide onmiddellijk op de cassette (die overigens apart voorzien dient te worden). Als jouw racefiets steekassen of snelspanners heeft, geen probleem voor beiden is een oplossing voorhanden.

Met een geluidsniveau van slechts 65 dB claimt CycleOps dat je met deze fietstrainer in de bibliotheek zou kunnen rijden. Daarnaast kan de H2 een power aan van 2000 watt bij een snelheid van 32 km/u en kan je klimmen nabootsen met een maximaal stijgingspercentage tot 20%. Dat is wat minder dan de Tacx Neo of de nieuwe Bkool Smart Air, maar nog steeds ruim voldoende voor de meeste renners. Buiten nog wat kleine technische veranderingen verschilt de H2 niet zo veel van de Hammer. De nauwkeurigheid is opgetrokken van 3% naar 2% in samenwerking met PowerTap. De H2 heeft eveneens een ingebouwd cadanssensor. En via de ‘headless-mode’ kan je de fietstrainer gebruiken zonder koppeling aan Bluetooth of ANT+. Maar met een gewicht van 21 kg zal je die niet snel verplaatsen, dus de meerwaarde van de ‘headless-mode’ moet nog blijken.

De CycleOps M2 is dan weer de opvolger van de Magnum, geen fietstrainer met directe aandrijving maar wel een standaard indoortrainer waarbij het achterwiel in de trainer geplaatst wordt. Zo’n standaard rollen hebben wel wat minpunten ten opzichte van een ‘direct drive’ trainer, waaronder voornamelijk de nauwkeurigheid (+ 5%). Voor het overige kan je net als bij de H2 rekenen op een ingebouwde cadanssensor en zit je goed met zowel snelspanners of steekassen.

De adviesprijs voor de H2 is € 1199,99 en voor de M2 € 599,99.

Meer info: CycleOps

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend