Kleding

Nieuwe Giro Techlace schoenen

Giro stelde op Eurobike enkele nieuwigheden voor, waaronder de Giro Prolight schoenen. En die nieuwe Giro schoenen zijn ongelooflijk licht! Daarnaast introduceert het Amerikaanse bedrijf zijn nieuwe Techlace technologie, een combinatie van veters en velcro.

Met amper 138 gram per schoen in maat 43 doet de Prolight Techlace iedere berggeit op een fiets dromen. Of voor de sprinters onder ons kan dat een pintje meer betekenen na die verdomd heuvelachtige zondagse rit. De nieuwe lichtgewichtschoenen van Giro lijken echter niet zo geschikt voor koudere dagen, want je kijkt zo door de schoenen heen. Naast het minimalistisch gebruik van materiaal op de schoen, doet Giro ook beroep op hun splinternieuwe Techlace systeem.

Dit systeem gebruikt bovenaan op de schoen veters en langs de zijkant velcrostraps. Met die straps span je de veters aan. Giro heeft bekeken hoe ze het beste van twee gekende methodes combineren, namelijk veters en velcro. Want niet iedereen is fan van de veterschoenen, aangezien je deze bijvoorbeeld niet onderweg kan strakker of losser maken. Maar met de Techlace brengt Giro daar nu dus verandering in. En daarbij houden ze ook rekening met verschillende voetbreedtes en leveren ze er veters van verschillende lengtes bij. Op die manier omsluit de schoen bij iedereen even goed zijn/haar voet.

Giro-Prolight-Techlace-becycled

De Prolight is voorlopig nog niet beschikbaar, want die is eigenlijk nog niet helemaal klaar. Normaal gezien zullen deze schoenen volgend najaar wel verkrijgbaar zijn. Dit topproduct van Giro krijgt ook een topprijs, want je zal er zo’n €450 (500 US dollar) moeten voor neertellen. Of dat het waard is, dat laten we volledig aan jou over.

Giro introduceert in totaal vijf modellen met hun nieuwe sluitmechanisme. Het gaat om de Prolight Techlace, de Factor Techlace en de Sentrie Techlace. Daarnaast voorziet de Amerikaanse kledingproducent ook 2 damesmodellen, de Factress Techlace en de Raes Techlace.

De Factor en Factress Techlace lijken op een kruising tussen de oude Factor en de Empire, en met 210 gram per schoen zijn deze eveneens zeer licht. De Factor krijgt twee Techlaces en een Boa IP1 sluiting bovenaan de schoen. Maar ook deze Factor en Factress modellen bleven niet gespaard van Giro’s grote prijskaartje, want ze zullen 350 euro kosten.

Giro-Factor-Techlace-becycled-2

De Sentrie en Raes schoenen wegen dan weer 280 gram en zijn iets goedkoper. Voor 250 euro kan je uit drie verschillende kleuren kiezen en krijg je, net als bij de Factormodellen, één Boa in combinatie met twee Techlaces.

Giro-Sentrie-Techlace-becycled-2

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend