Kleding

POC komt met nieuwe Ventral aerohelm op de proppen

POC Ventral 2018

De POC Ventral is het nieuwe topmodel binnen het segment helmen van het Zweedse fietskledingmerk. Het is vanaf nu de snelste, de lichtste en de koelste keuze van al hun fietshelmen, volgens POC.

POC ken je voornamelijk van het eigenwijze design van hun helmen. De Octal, de meest gekende helm van het merk konden we al een paar jaar op de hoofden zien van de renners van EF Education First-Drapac p/b Cannondale. Die profs hielpen, zoals steeds vaker, ook mee met de ontwikkeling van de nieuwe Ventral. En net zoals bij de Octal zullen er klaarblijkelijk ook bij de Ventral voor- en tegenstanders zijn van het uitgesproken design dat in dezelfde stijl verder gaat.

De nieuwe aerohelm is gemaakt om sneller en veiliger te zijn, via een nieuw design en hun eigen SPIN systeem dat vergelijkbaar is met het MIPS systeem. Beide systemen zijn bedoeld om bij een val de energie van de klap voor een deel weg te nemen, dit gebeurt door een binnenkant die los kan roteren ten opzichte van het hoofd.

De Ventral is aerodynamisch en toch goed ventilerend. Want ook gewicht en ventilatie speelden een grote rol bij het uitwerken van deze helm. De voorste luchtgaten kregen een specifieke grootte en hoeken mee. Deze zorgen ervoor dat de lucht door de interne luchtkanalen wordt geleid. De lucht die dan langs de buitenkant van de helm gaat, passeert door de specifiek ontworpen ‘trailing edge’ aan de achterkant, om turbulentie te voorkomen en het aerodynamisch voordeel nog verder te vergroten

Zoals gezegd zijn ventilatie en verkoeling ook grote aandachtspunten geweest bij de ontwikkeling van de POC Ventral. De luchtstroom door de interne kanalen is volgens de Zweden gebaseerd op het Venturi effect, waarbij sommige zones een drukverlaging ondergaan. Hierdoor neemt de luchtsnelheid toe, wat helpt bij de koeling van je hoofd.

 

De Ventral is licht, maat M weegt volgens POC 248 gram. Dat is voor een aerohelm, met een rotationeel systeem (SPIN) meer dan verdienstelijk. En dankzij hun ‘Eye Garage’, kan je steeds je fietsbril op de juiste plaats vastzetten op de helm, indien de zon even niet meer schijnt.

De nieuwe POC Ventral lijkt dus aan alle vereisten van een tophelm te voldoen. Het prijskaartje is bijgevolg daar ook een weerspiegeling van, met € 299,95. De aerohelm is beschikbaar, in diverse kleuren en 3 maten, S (50-56), M (54-60), L (56-61).

Meer info: POC

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend