Fietsen

Nieuwe S-Works Venge Disc gespot

Nieuwe Specialized Venge

De oplettende kijker had het misschien al opgemerkt tijdens de Dauphiné of de Tour de Suisse, waar de renners van Quickstep Floors Cycling Team en Team Bora-Hansgrohe rondreden met een nieuw type fiets. Maar binnenkort zal er dus een geüpdatete versie van de Specialized Venge te koop zijn.

Tijdens de wedstrijden in aanloop van de Tour de France is het aangeraden om je ogen op te houden voor nieuwe tech snufjes die de renners aan het testen zijn. Zo zijn de Tour de Suisse en het Critérium du Dauphiné de ideale wedstrijden om nieuw materiaal te spotten. En ja hoor, ook dit jaar hadden we opnieuw prijs. Daar reden de renners rond met onuitgegeven aero racefietsen van Specialized.

Het lijkt er op dat de nieuwe fiets een update is van de Venge Vias, met enkele grote veranderingen op gebied van design. Steeds meer merken blijken toch terug te gaan naar de basis en de frames zo simpel mogelijk te willen houden. Kijk maar naar de nieuwe versie van de Specialized Tarmac die vorig jaar op de markt kwam. De golvende lijnen verdwijnen stilaan uit de fietsen en alles wordt vlakker en mooi afgelijnd.

 

Vooral de onderbuis onderging nogal een wijziging, de uitsparing voor het voorwiel is weg en de buis zelf is eveneens dunner. De balhoofdbuis kreeg ook een andere vorm, die is ook simpeler en is bovenaan voorzien van minder materiaal. Momenteel waren enkel schijfremversies te zien, afwachten geblazen dus om te zien of er ook nog velgremversies beschikbaar zullen zijn.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend