Onderdelen

Nieuwe Shimano Dura-Ace Di2 gespot in Taipei

Het lijkt er sterk op dat Shimano binnenkort een nieuwe versie van hun topmodel binnen de groepsets zullen lanceren. Zo plaatsten de jongens van de Melbourne University Cycling Club onderstaande foto van een Dura-Ace Di2 die wij nog niet eerder hebben gezien.

shimanonew-1457109124184-1q5pe7zuhcjkc-700-80

Shimano weigert momenteel om te reageren op de speculaties, nadat MUCYC de foto op hun instagram account hadden geplaatst. De foto is overigens al van hun instagramfeed verwijderd.

Van de foto kunnen we enkele zaken afleiden. De Shimano groep lijkt een 11-speed te blijven en behoudt daarnaast het reeds gekende crank-ontwerp met vier armen. Er is blijkbaar nog steeds een draad verbonden met de achterderailleur, maar deze keer op een andere plaats dan bij de 9070 Di2 het geval is. Dit kan mogelijks duiden dat Shimano de stap naar draadloos aan het zetten is, als antwoord op de SRAM eTap. Het is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt alsnog niet het geval te zijn.
Shimano gaf eerder wel al aan werk te maken van een draadloze groepset.

De design van de achterderailleur verschilt duidelijk dan dat van het huidige 9070 model. Er lijkt een extra structureel onderdeel over de lengte van de derailleur te lopen dat verbonden is met het einde van de derailleurkooi. Vervolgens is er ook een opmerkelijk verschil te zien met het onderste tandwiel in vergelijking met dat van de 9070.

Van de voorderailleur kunnen we weinig afleiden van op de foto.

Het is onduidelijk of het hier gaat om een groepset die klaar is om in productie te gaan, of gewoon om een model. Hoe dan ook deze groep ziet er heel afgewerkt en strak uit. De Taipei Show is een van de grootste fietsbeurzen ter wereld vooral gericht op fabrikanten en verkopers. Vandaar dat ze graag uitpakken met prototypes en de nieuwste snufjes om mooie deals binnen te halen. Daarom ook dat sommige zones op de show niet open zijn voor journalisten of het maken van foto’s. Inderdaad, u kon het al raden. De foto van deze nieuwe Shimano groep werd genomen in een zone waar foto’s nemen niet toegelaten is… Al zal u ons niet horen klagen!

© bikeradar.com

Vorig artikelVolgend artikel

Geef een reactie

Send this to a friend