Elektronica

Wahoo Elemnt Bolt: de snelle fietscomputer

Een fietscomputer helpt je gericht te trainen, zodat je sneller kan rijden. Maar echt ‘aero’ zijn die natuurlijk niet, terwijl anders op ieder detail van de fiets wordt gelet. Dat kan beter, dachten ze bij Wahoo. En met de Elemnt Bolt brengen ze nu een update en snellere versie van de Wahoo Elemnt uit.

Aerodynamische fietsen, aerodynamische wielen, aerodynamische kleding, … Maar toch is er weinig tot niet nagedacht over de impact van de fietscomputer die helemaal vooraan op je fiets zit. Daarom ging Wahoo naar de windtunnel en daar zag de Bolt het levenslicht. Als het van de Amerikaanse fietselektronicaproducent afhangt, dan kan je als wielrenner maar best met de Elemnt Bolt rijden. Je bespaart namelijk 12,6 sec over 40km bij een gemiddelde van 34 km/u, door een weerstandsvermindering van 50%. Als die cijfers werkelijk kloppen in reële omstandigheden, dan moet je al gek zijn om niet te kiezen voor deze fietscomputer aan de start van een tijdrit.

De naadloze vormgeving van de ‘mount’ en het toestel gebeurde door Dimitris Katsanis, een aerodynamica expert die eerder werkte voor Team GB en de UCI. Maar verder is de Bolt eigenlijk zowat hetzelfde als de bestaande Elemnt, behalve dat hij nu een beetje kleiner is. En het laatste verschil is dat er nu slechts één LED-indicator is in plaats van twee.

De Elemnt Bolt bezit dus ook over Bluetooth, ANT+ en WIFI connectiviteit,  zorgt voor turn-by-turn navigatie met geïnstalleerde kaarten, kan gebruik maken van Strava Live Segments en Best Bike Split, communiceert met alle elektronische groepen (Shimano Di2, SRAM eTap, Campagnolo EPS en FSA WE). Net als de Elemnt heeft de Bolt geen touchscreen of kleurenscherm, maar het scherm is wel zeer goed leesbaar door het hoge contrast, zelfs bij veel zonlicht.

Buiten het feit dat de Elemnt Bolt wat kleiner en sneller is, heeft hij ook een kleiner prijskaartje. Dat is tegenwoordig zeer bijzonder, we juichen deze beslissing van Wahoo dan ook toe. De Wahoo Elemnt Bolt is binnenkort te verkrijgen voor € 239,99 (de Elemnt kost nu € 299,99). Later zal de Bolt ook als ‘bundle’ verkrijgbaar zijn met o.a. een hartslag-, cadans- en snelheidsmeter, voor dit pakket zal je € 299,99 betalen (de Elemnt bundle kost nu € 379,99).

 

 

© WahooFitness.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend