Wielen

Zipp 302: nieuwe meer betaalbare carbon clincherwielen

Iedereen kent Zipp waarschijnlijk wel als de Amerikaanse racewielenfabrikant met die fantastische wielen waar velen van dromen. Dromen? Wel, laat ons zeggen dat Zipp niet meteen de goedkoopste wielen op de markt brengt. Maar daar willen ze nu verandering in brengen met de nieuwe Zipp 302 carbon wielen voor banden.

De 302 wielen zullen de gekende 303 wielen niet vervangen en zijn ook niet de opvolgers van de 202’s. Het is een set wielen waarmee Zipp hun merk bereikbaarder wil maken voor een groter fietspubliek, dus staat deze set los van de andere Zipp modellen. Maar goedkoop moet je ze nu ook niet meteen verwachten, al zijn ze in Zipp termen alvast meer betaalbaar. Zowel voor de velg- als voor de schijfrem uitvoering betaal je €1.530 per wielset. Dat is €700 minder dan de 303 Firecrest, en het is meteen ook de eerste keer dat Zipp onder de €2.000 gaat voor een set carbon wielen.

De nieuwe Zipp 302 doet afstand van het gebruikelijke golfbalpatroon op de velgen, en kiest dus voor gladde velgen met eenvoudigere naven. Zipp gebruikt die kleine putjes (zoals op een golfbal) voor een betere aerodynamica. Daarnaast worden stickers gebruikt voor hun logo, in plaats van hun impressietechnologie. Hiermee drukken ze dus voornamelijk de prijs.

Voor de rest kunnen we nog meegeven dat de Zipp 302 Carbon Clincherwielen voor velgremmen 1.645gr per set wegen, 45mm hoog zijn, 25,6mm breed zijn, en beschikken over 20 spaken vooraan, 24 achteraan.
De Zipp 302 Carbon Clincher schijfremversie weegt 1.694 gram per set, zijn 45mm hoog, eveneens 25,6mm breed, en beschikken over 20 spaken vooraan, 24 achteraan.

De velgen lijken sterke en betrouwbare wielen te worden, waarmee je bijvoorbeeld voluit op onze veeleisende Belgische wegen kan rijden, en waar fietsliefhebbers tot en met 115kg plezier aan zullen kunnen beleven.

© Zipp.com

 

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend