Kleding

Nike’s eerste indoor fietsschoenen: de SuperRep Cycle

Nike SuperRep Cycle fietsschoenen 2020

Nike heeft een nieuwe schoen onthuld en het is niet zomaar de eerste de beste sneaker, maar een fietsschoen die deel uitmaakt van de indoor training serie. Hij is ontworpen om ‘stabiliteit en ademend vermogen’ te bieden voor fietsers die in een statische positie trappen.

Fietsschoenen zijn niet per se iets nieuws voor Nike, al zal je die niet in de winkels gezien hebben. Het merk heeft de laatste jaren custom schoenen gemaakt voor profrenners als Mark Cavendish, Laura Kenny of Adam Blythe. De nieuwe Nike SuperRep Cycle is echter de eerste stap van de sneakergigant op het gebied van indoortraining fietsschoenen (en misschien zelfs meer?).

View this post on Instagram

Choices choices! #nike

A post shared by Adam Blythe (@adamblythe89) on

Er is vooral nagedacht over de stevigheid van de schoen voor rechtstaande inspanningen. Uit het zadel rijden is gebruikelijk in spinning workouts, waar verschillende spiergroepen worden getraind met lange periodes van staand trappen.

De schoenen bieden voornamelijk ondersteuning aan de binnenzijde van de voet, om alle type oefeningen van de spinningles met opwaartse en zijwaartse bewegingen goed te kunnen verteren.

Er is daarnaast ook aandacht besteed aan het ademend vermogen, met een lichte en doorschijnende mesh aan de bovenkant die overloopt in een geperforeerde voering en met ventilatieopeningen aan de onderkant van de zool voor een betere luchtstroom rond de tenen.

De bijgeleverde stalen schoenplaat van de SuperRep Cycle heeft zowel een vaste 3-bout schroefdraad als een 2 verschuifbare SPD-schroefgaten. Je kan de indoor fietsschoen dus gebruiken met racefiets- of mountainbikepedalen. De rubberen noppen aan de hiel en tenen zouden voor de nodige grip moeten zorgen wanneer je van de fiets bent, maar veel zal toch afhangen van de gemonteerde schoenplaatjes en de vloer…

De nieuwe Nike SuperRep Cycle schoenen zullen beschikbaar zijn in een zwarte of witte versie voor zowel mannen als vrouwen, de levendige neon ‘Flash Crimson en Beyond Pink’ kleur van op de hoofdfoto is er echter alleen voor vrouwen.

De schoenen zijn eerder deze week officieel gelanceerd in Europa en zijn beschikbaar op de website van Nike voor een prijs van € 120,-.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend