Kleding

Northwave voegt Extreme RR en Outcross schoenen toe aan gamma

Eurobike, de grootste fietsbeurs van Europa, nadert met rasse schreden en dat is het teken voor alle merken in de fietsindustrie om dringend hun gamma voor volgend jaar op punt te stellen. Dat is ook het geval voor het Italiaanse fietskledingmerk Northwave. Zij voegen 3 nieuwe modellen met enkele nieuwigheden toe, waaronder raceschoenen, mountainbikeschoenen en een regenjas.

Extreme RR

De Extreme RR schoen van Northwave werd uitgerust met het nieuwe X-Frame sluitingssysteem dat gebruik maakt van 1 enkele SLW2 draaiknop die de dyneema kabel moet opspannen. Het feit dat de schoen slechts 1 sluiting en dyneema heeft, zorgt voor een lichte schoen. De kabel volgt een goed uitgedacht traject van lussen, waardoor een gelijke spanningsverdeling over de voet tot stand wordt gebracht. Dit moeten leiden tot het verminderen van de drukpunten op de wreef van de voet, wat de schoen een aangename fit zou geven. De carbon zool van deze Extreme RR heeft een stijfheidsindex van 15 en weegt 220 gram uit de doos. Northwave heeft de prijs op €369 gezet voor deze schoenen.

Outcross Mountain Series

Northwave brengt met de Outcross een nieuwe reeks mountainbikeschoenen uit, in samenwerking met Michelin die de zool ontworpen hebben. De Outcross Mountain Series komt in 3 modellen. Allemaal beschikken ze over hetzelfde zooldesign, dat op ieder terrein voldoende grip zouden moeten bieden dankzij Michelin’s OC component. Zowel de Outcross Plus (draaiknop + velcro) en de Outcross (enkel velcro) krijgen een 3D geweven laag gekoppeld aan een laag die resistent is tegen slijtage, die afgewerkt is met een impact absorberend materiaal.  De Plus versie zal ook beschikbaar zijn in een damesuitvoering. De Outcross weegt 440 gram en kost €100, terwijl de Outcross Plus evenveel weegt en jou €129 zal kosten.
Het laatste model is de Outcross Knit, waarvan Northwave beweert dat het de eerste gebreide schoen in de fietsindustrie is (naar analogie van o.a. de voetbalschoenen van Nike). De Knit sluit je met elastische veters en kreeg eveneens een schokabsorberende laag om jouw voeten te beschermen. Het Knit model weegt 435 gram en kreeg een prijskaartje van ongeveer €90.

Rainskin Shield

northwave-rainskin-shield-becycled

Over regenjassen kunnen we helaas niet lyrisch zijn. Het belangrijkste is dat de jas goed zit, aerodynamisch is, voldoende ademt en vooral geen water doorlaat. Northwave meent aan al deze kenmerken te voldoen aan de hand van een nauw aansluitende waterdichte stof die in 4 richtingen stretch biedt en zorgt voor extra bescherming en verluchting via P4Dry en S.Café technologie. De regenjas komt in 2 modellen, een jas met extra waterafwerende tape aan de naden en een zonder de tape. Ze zullen respectievelijk €130 en €100 kosten.

© Northwave.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend