Naast de kwestie

Olympisch kampioen verspringen wil wielercarrière op de piste uitbouwen

Greg Rutherford, de olympisch kampioen verspringen van Londen 2012, stopt met atletiek en wil zich op het wielrennen gaan focussen. Hij hoopt zich in de rangen te kunnen voegen van de bekende Britse pistewielrenners zoals Jason Kenny, Ed Clancy of Laura Trott door zich te selecteren voor het British Cycling programma.

“Ik wil gewoon niet iedere dag van mijn leven pijn lijden,” wist Rutherford te zeggen in een interview aan The Guardian. De impact van zijn huidige sport wordt te groot op het lichaam van de 31-jarige Brit en daarom zegt Rutherford dan ook vaarwel tegen het verspringen. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op pistewielrennen. Daarmee maakt hij de omgekeerde beweging van Bradley Wiggins, die van de piste naar het roeien ging.

Bradley Wiggins piste London 2012

In het interview haalt Rutherford aan dat hij realistisch is over zijn beperkte kansen, maar hij wil het er toch graag op wagen. “Ik reed vroeger als kind vaak op de BMX en ik rij al heel mijn leven met de mountainbike, dus ben ik wel aangetrokken om te zien wat ik kan doen op een pistefiets,” zei hij. “Natuurlijk ben ik realistisch, maar aangezien ik toch een serieus vermogen aan de dag kan leggen op een Watt bike, wil ik toch zien hoe ver ik kan geraken.” Verder wist hij te zeggen dat toen hij sprak met de mensen van Britisch Cycling (de officiële wielerfederatie van Groot-Brittannië) er niemand zei dat hij geen kans maakte. Integendeel ze zeiden dat hij het zeker moest proberen.

“Ik weet dat er mensen het idee verwerpen, maar ik begrijp de negativiteit niet. Kijk maar naar Marquise Goodwin, die was ook een finalist in het verspringen tijdens de Olympische Spelen van Londen 2012 en is nu een ‘wide receiver’ in de NFL. Ik doe nu al heel wat trainingen op de fiets en mijn lichaam doet geen pijn. Dus waarom zou ik het niet proberen?”

Bron: Cycling Porn

 

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend