Fietsen

Ook Cipollini zoekt de gravelpaden op met de MCM All Road

Cipollini mcm all road gravel bike - 1

Het is duidelijk dat het gravelsegment steeds groter wordt. Heel wat merken stortten zich al op het hele gravelgebeuren, maar dat was vooral voorbehouden voor de grotere of de gespecialiseerde merken. Cipollini blijft niet achter en gaat mee met de trend van het afgelopen jaar. Hun eerste gravelfiets is de Cipollini MCM All Road.

Bij Cipollini én zijn fietsen denken we vooral aan rigide en snel. Dat is ook het geval bij de MCM All Road, al zouden ze toch gedacht hebben aan het comfort op onverharde wegen. Maar dan vooral via de geometrie van de fiets en de vormen van de buizen op de fietsen, die beide neigen meer naar “endurance”. De vormgeving van de buizen kreeg ook een naam, namelijk het 3S-system of beter gezegd het ‘Shock Shape System’. Om dit nog te verbeteren werd op bepaalde punten in het frame kevlar gebruikt, zodat de stijfheid en het comfort hand in hand kunnen gaan.

Ook over de carbon lay-up werd nagedacht via het Tube2Tube systeem van Cipollini. De lay-up varieert namelijk tussen verschillende framematen, want de opbouw van bijvoorbeeld het balhoofd is niet hetzelfde voor een groot frame of voor een kleiner frame.

De full carbon Cipollini MCM All Road is geschikt voor banden tot 40 mm breed en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Een groene uitvoering, de Green Army Matt, of een zwarte uitvoering, de Naked Matt. De groene versie is te verkrijgen met een SRAM Force 1×11 groep. De Naked Matt komt dan weer met een mechanische Shimano Dura Ace groep. Geen Di2 of eTap? Nee, bij Cipollini werd bewust gekozen voor mechanisch schakelen om onder andere gewicht te besparen. En toegegeven een Cipollini mag wat robuust zijn. Voor de wielen werd voor beide uitvoeringen voor Vittoria Elusion wielen gekozen met 12 mm steekassen en voorzien van Vittoria Terreno banden.

De MCM All Road gravel bikes zullen binnenkort beschikbaar zijn in de maten XS, S, M, L of XL via een Cipollini dealer. Daar zal je ook de prijs ontdekken, want die wordt momenteel niet vrijgegeven door Cipollini.

Meer info: Cipollini

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend