Fietsen

Op deze fiets jaagt Ellen van Dijk het werelduurrecord na

Ellen van Dijk is op weg naar haar uur van de waarheid op de wielerbaan van Grenchen in Zwitserland. Ontdek haar unieke fiets in de fotogalerij onderaan dit artikel.

De Nederlandse Van Dijk en haar Trek-Segafredo-ploeg onthulden vandaag de aangepaste Trek Speed Concept waarop de 35-jarige zal rijden in haar poging om het werelduurrecord te verbreken.

Wegfiets omgebouwd naar pistefiets

Volgens de UCI reglementen moeten alle officiële werelduurpogingen verreden worden op een reglementair frame voor een pistefiets. Van Dijk en Trek kozen ervoor om het frame van de tijdrit op de weg, waarmee de Nederlandse in 2021 de wereldtitel won, aan te passen in plaats van te gokken op een voor de baan geschikt frame.

“We hadden recent een kleine test. We hebben alles in elkaar gezet en we hebben de CdA (aerodynamische coëfficient, nvdr.) gecontroleerd, en het was nog beter dan voorheen,” zei de Performance directeur van Trek-Segafredo in een recent teambericht. “Als alles klopt, denken we dat we het record over 49 kilometer kunnen zetten.”

Een droom

Van Dijk wil graag beter doen dan de 48,405 km van Joss Lowden in dezelfde Zwitserse velodroom afgelopen najaar.

“Dit is al heel lang een droom van me. Het uurrecord is iets waarvan ik altijd heb gezegd dat ik het op een dag wilde doen en nu is die dag eindelijk gekomen,” zei van Dijk toen ze haar inspanning eerder dit voorjaar bevestigde.

“Ik krijg vlinders in mijn buik als ik eraan denk om dit te doen, een mix van opwinding en zenuwen, wat normaal is. Je zit altijd op het randje met grote uitdagingen, en dit is een enorme uitdaging, dus het wordt spannend en beangstigend tegelijk.”

Je kunt om 17.00 uur kijken naar de inspanning van Van Dijk op de website van Trek.

Bekijk de pistefiets in detail in de galerij hieronder:

Over de fiets

Merk: Trek
Model: Speed Concept
Cockpit: Bontrager Race Space bars
Groepset: SRAM
Wielen: Zipp Sub 9 pistewielen
Banden: Pirelli 23mm tubes
Versnelling: 58×14

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend