Nieuws

Oprichter Colnago verkoopt meerderheidsaandeel aan beleggingsfonds in Abu Dhabi

Ernesto Colnago heeft naar verluidt een meerderheidsaandeel van zijn historische fietsmerk, dat in 1954 opgericht werd en een boegbeeld is van het Italiaanse racefietsontwerp, verkocht aan een investeringsfonds in Abu Dhabi, Chimera Investments LLC .

De 88-jarige oprichter heeft aan Tutto Bici Web gezegd dat deze wijziging het merk in staat zal stellen om te groeien “en haar aanwezigheid in alle markten te vergroten, met behoud en verbetering van de kwaliteit van de Colnago producten”, meldt de Italiaanse site.

“We hebben een unieke kans om met de steun van Chimera ervoor te zorgen dat we de beste fietsen ter wereld tot ver in de toekomst blijven bouwen”, aldus de oprichter van het merk.

We kunnen al jaren Colnago racefietsen spotten op het hoogste niveau in het Worldtour peloton. Het merk sponsort momenteel het UAE Team Emirates, dat onderdak biedt aan enkele toppers en opkomende talenten, waaronder Tadej Pogačar, Fabio Aru, Jasper Philipsen, Fernando Gaviria en Alexander Kristoff. Het fietsmerk kon de meeste Worldtour wedstrijden op de kalender al winnen en scoorde eveneens in de Tour de France, de Giro d’Italia, Parijs-Roubaix en Olympische wegritten en wereldkampioenschappen.

Het merk lanceerde meest recent de nieuwe V3R aero racefiets in juli 2019 en klopte enkele maanden later in november aan met de G3X, hun eerste gravelfiets.

Wanneer het ging over de nieuwe onderneming van Chimera Investments, zei een vertegenwoordiger: “In naam van alle fans van Colnago, willen we graag de meester van het ontwerp en het uitvinden van geweldige fietsen, Ernesto Colnago, bedanken en we willen graag zijn pad volgen en verder gaan in zijn nalatenschap om Colnago naar een mooie toekomst te brengen zoals niemand anders dat zou doen. Meneer Colnago zal altijd de Godfather zijn en de leidende kracht van de nieuwe ontwikkelingen.”

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend